Acollida internacional

Aquest apartat proporciona informació sobre alguns dels aspectes pràctics de viure i estudiar a Andorra com a estudiant internacional, a més d’alguns detalls sobre el suport que us oferirem durant les primeres setmanes a la Universitat.

Estem encantats que hagueu escollit estudiar a la nostra institució, i esperem el moment de poder conèixer-vos i donar-vos la benvinguda a la Universitat d’Andorra.

Descarregueu el tríptic Study Abroad in Andorra.

Més informació:

Servei d’acollida per als estudiants Internacionals
Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Principat d’Andorra
Tel. +376 743000
Fax +376 743043
Correu electrònic: international@uda.ad

Ubicació de la Universitat d’Andorra

Andorra és un microestat europeu que es caracteritza per un fort dinamisme socioeconòmic i per l’estabilitat del seu sistema polític i institucional. Amb una superfície de 468 km2, el Principat d’Andorra és un dels petits estats més grans d’Europa, i es troba en una ubicació privilegiada, al cor dels Pirineus. Andorra és un país pacífic i segur, immers en la natura, i molt influenciat per la muntanya i la neu. Visit Andorra

Inscripció

Els estudiants que desitgin estudiar a Andorra han de seguir aquests passos preliminars:

1. Accés a l’Ensenyament superior:

 • Abans d’efectuar la matrícula, és necessari que el Govern d’Andorra reconegui els vostres títols.
 • El Servei d’Acollida Internacional de l’UdA us proporcionarà suport i orientació al llarg d’aquest procés. Consulteu com accedir a l’Ensenyament superior

2. Tràmits d’immigració:

 • El Principat d’Andorra no exigeix cap tipus de visat.
 • El Principat d’Andorra no és un estat membre de l’Espai Schengen i per tant està sotmès al controls de duana de la UE.
 • Per accedir a Andorra cal creuar la frontera amb Espanya o amb França. Així, qualsevol ciutadà d’un tercer país que viatgi a Andorra haurà d’obtenir informació de les ambaixades o consolats espanyol o francès (en funció del país d’entrada) sobre la necessitat d’obtenir un visat de trànsit Schengen i, si és necessari, sobre els tràmits d’obtenció del visat.
 • En els casos en què es requereixi un visat de trànsit Schengen, els ciutadans de tercers països hauran de fer una demanda per obtenir un visat de mínim dues entrades, i preferentment multientrada, en funció de la freqüència amb què es prevegi entrar a l’Espai Schengen des d’Andorra.
 • Un cop a Andorra haureu de sol·licitar un permís de residència per estudis. Aquest pas comporta el lliurament d’alguns documents que haureu de sol·licitar prèviament al vostre país d’origen. Poseu-vos en contacte amb el Servei d’acollida per a estudiants internacionals (SAI) per als estudiants Internacionals i us assessorarem en aquests tràmits. Per a més informació, visiteu el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra.

3. Preinscripció a la Universitat d’Andorra:

 • Informeu-vos sobre els estudis que us agradaria cursar.
 • La preinscripció a tots els estudis es pot tramitar en línia a través de la pàgina web de la Universitat durant el període de preinscripció.
 • Un cop processada la inscripció rebreu la confirmació de la vostra preinscripció.

4. Matrícula a la Universitat d’Andorra:

 • Consulteu l’import de la matrícula per a cada estudi.
 • Rebreu per correu la llista de passos i de documents necessaris per formalitzar la matrícula.

Estudis de la Universitat d’Andorra

BÀTXELORS (180 ECTS presencials) (Inclouen algunes assignatures en anglès):

BÀTXELORS VIRTUALS (180 ECTS virtuals, doble titulació: UdA – UOC Universitat Oberta de Catalunya) (En català):

MÀSTERS (virtuals, doble titulació: UdA –UOC Universitat Oberta de Catalunya) (180 ECTS) (en català):

PROGRAMA DE DOCTORAT:

Guia per als estudiants internacionals

La Guia per als estudiants internacionals de l’UdA proporciona informació pràctica per ajudar-vos a orientar-vos així que arribeu a la Universitat.

Inclou informació sobre com desplaçar-se a Andorra, com obrir un compte bancari, la vida a Andorra, a més de tota la informació necessària sobre els serveis de suport de la Universitat.

Llista de planificació per a l’estudiant internacional

Aquesta llista és un punt d’inici per a la vostra planificació. Al Servei d’acollida internacional us proporcionarem consells i adreces útils.

Abans de venir:

 • Obtingueu una comprovació de la vostra assegurança de salut.
 • Busqueu informació sobre els vols i els transports terrestres per arribar a Andorra. Podeu consultar Com arribar a Andorra.
 • Assegureu-vos que el vostre passaport (i el visat, si és que en necessiteu) són vàlids.

Un cop a Andorra:

 • Poseu-vos en contacte amb el Servei d’acollida per als estudiants internacionals, perquè puguem ajudar-vos a instal·lar-vos.
 • Busqueu allotjament tan aviat com pugueu després d’efectuar la matrícula.
 • Apunteu-vos a un curs gratuït de català. El Servei d’acollida per als estudiants internacionals us ajudarà en aquest pas.
 • Apunteu-vos al Buddy Programme.

Un cop a Andorra

En nom del Servei d’acollida per als estudiants internacionals us donem la benvinguda i esperem poder ajudar-vos al llarg dels vostres estudis a la Universitat d’Andorra.

Buddy programme

El Buddy Programme és un servei de l’UdA que se centra en l’adaptació dels estudiants internacionals a Andorra i a la vida al campus de l’UdA. A més, promou l’intercanvi cultural i lingüístic entre els estudiants locals i internacionals.

Un cop hagueu arribat a l’UdA, us emparellarem amb un estudiant local que us farà de guia durant les primeres setmanes a Andorra i a la Universitat. El vostre company us ajudarà amb qüestions acadèmiques i amb la vida diària i els aspectes culturals relacionats amb Andorra, com ara tràmits administratius, transport, activitats de lleure, la llengua catalana, etc.

Els objectius principals del Buddy Programme són:

 • Facilitar l’adaptació dels estudiants internacionals a la vida a l’UdA i al país en general.
 • Promoure l’intercanvi cultural i lingüístic entre els estudiants de l’UdA.
 • Ajudar a resoldre els dubtes i les preocupacions que apareixen durant les primeres setmanes en un país nou.

Servei de llengües

Com a estudiants de la Universitat d’Andorra tindreu la possibilitat de fer una immersió en el català i aprendre una llengua que parlen més de set milions de persones.

Al Servei de llengües de l’UdA trobareu tots els recursos necessaris per començar a aprendre català, fins i tot abans que arribeu a Andorra.

És important recordar que el català, una llengua romànica, és la llengua oficial d’Andorra i de la Universitat. Si enteneu o parleu una altra llengua romànica, com l’espanyol, el francès, l’italià o el portuguès, aprendre català no serà difícil. A més, a Andorra tothom entén i parla l’espanyol, i moltes persones també parlen francès i anglès.

El Servei de llengües us oferirà suport lingüístic en molts aspectes des de la vostra arribada a la Universitat d’Andorra. Consulteu aquest document per conèixer com us podem ajudar amb la llengua catalana, des d’abans d’arribar a Andorra i al llarg dels vostres estudis.

Afiliacions a xarxes i associacions internacionals

Adreces i números de telèfon útils

Campus

En aquest mapa podeu obtenir informació sobre els llocs d’interès propers al campus de l’UdA.

Preguntes freqüents

He d’enviar tota la meva documentació amb la inscripció, o puc enviar alguns documents més endavant?

No és necessari que envieu tots els vostres documents alhora. Tot i així, tingueu en compte que no processarem la matrícula fins que no tinguem tota la documentació.

Com puc matricular-me?

Podeu matricular-vos mitjançant la matriculació en línia de l’UdA. Tingueu en compte que tota la documentació oficial s’haurà de traduir al català, preferentment per un traductor jurat, excepte els documents originals en castellà, francès, portuguès, i anglès.

Puc enviar còpies de la meva documentació enlloc d’originals?

L’UdA prefereix rebre els documents originals, però entenem que això no sempre és possible. Si no podeu enviar la documentació original, envieu còpies compulsades per les vostres institucions d’origen.

Tindré allotjament al campus de la Universitat?

No, el campus de l’UdA no disposa d’allotjament. Andorra té una àmplia oferta d’apartaments de lloguer. El Servei d’acollida per a estudiants internacionals us pot ajudar en el procés de trobar un habitatge.