Conferència sobre el Procés de Bolonya

Conveni SAAS UdA

L’ex membre de la Direcció de l’Associació Europea d’Universitats, el catedràtic i Doctor en Química el Sr. Carles Solà i Ferrando va explicar als estudiants de la UdA els canvis acadèmics que comporta la posada en marxa de l’anomenat Procés de Bolonya.

La conferència es va celebrar el dimarts 18 de desembre a les 11h00 a l’auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. L’acte va estar presidit pel coordinador del rectorat, el Sr. Miquel Nicolau, i el representant dels alumnes al consell universitari, el Sr. Matthieu Leyder.

Els mateixos estudiants de la UdA, a través del seus representants al consell universitari, van ser els qui van sol-licitar informació per conèixer amb més detalls tot el relacionat amb el Procés de Bolonya, una declaració signada per més de 45 països, entre ells Andorra i que equipara amb sistema de crèdits, els estudis superiors a Europa. La formació superior s’estructura en bàtxel.lor, màster i doctorat.

Andorra, seguint la línea de la majoria de països europeus, ha adoptat l’opció 3 + 2 ; és a dir, 3 anys per al primer cicle i 2 per al màster. Després de la ponència del Sr. Solà, es va passar la paraula als assistents a la sala, majoritàriament alumnes universitaris, directors i professors de la UdA i coordinadors d’estudis de centres de batxillerat d’Andorra.

Entre altres càrrecs el Sr. Solà va ser rector de la Universitat Autònoma de Barcelona entre els anys 1994-2002, president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles i membre del Comitè Executiu de l’Associació Internacional de Presidents d’Universitats. Al 1999 va ser investit Doctor Honoris Causa en Ciències per la Universitat de Southampton.

El Procés Bolonya