Cos, moviment i espai. Eines d’expressió corporal per a la comunicació

Amb la col·laboració de

 

Ponent

Marta Moran Souto
Diplomatura en Educació Musical (Universitat de Barcelona) i Postgrau de Moviment en Educació (L’institut del Teatre, Vic). Com a professora ha treballat durant 6 anys a l’Escola Municipal de Música de Mataró impartint classes de música i moviment. També ha impartit classes de dansa contemporània i improvisació a Blanes, a Mataró i a La Seu d’Urgell. Actualment imparteix classes de dansa contemporània i improvisació a l’escola Líquid Dansa.

Calendari

 • Divendres 6 d’abril del 2018 de 18 a 21 h
 • Dissabte 7 d’abril del 2018 de 9.30 a 12.30 h

Introducció

El llenguatge universal de la dansa, de l’expressió del cos, és una eina d’autoconeixement que ens ajuda a expressar-nos, a comunicar-nos i a ser més creatius.

El llenguatge del cos ens permet donar forma visual als pensaments i a les emocions. La dansa ens activa, ens relaxa, ens desperta el cos físic i ens fa treballar la ment i l’emoció des d’un lloc sincer i present. Ens obre possibilitats d’abstractes d’expressió, on la paraula no hi arriba.

El moviment ens allibera i ens condueix cap al benestar; vivint el moment present amb els sentits desperts i relacionant-nos amb els altres amb sinceritat. En definitiva, s’utilitza la dansa com a eina d’expressió, de desenvolupament i d’autoconeixement de la persona i del grup.

Metodologia

S’utilitzarà una metodologia vivencial a través de pautes de moviment sorgides de la tècnica de la dansa creativa i la dansa contemporània.

Hi haurà activitats destinades al treball individual i d’altres al treball en grup, per tal de reconèixer primer el propi cos i cercar diferents possibilitats de moviment i després interaccionar i dialogar amb els altres. És important ser capaços d’expressar-nos a través del moviment, com també saber observar i escoltar el que ens mostren els altres. Des d’aquesta relació aprendrem a veure que hi ha altres possibilitats, altres maneres de fer; i això ens farà aprendre i enriquir-nos com a persones.

Dins d’aquesta metodologia vivencial i creativa l’objectiu bàsic és despertar i reconèixer el propi cos en moviment dins d’un espai i en relació als altres.

Generalment es treballarà amb suport musical.

Objectius

 • Conèixer l’estructura òssia per prendre consciència del nostre cos i experimentar diferents possibilitats de moviment.
 • Ampliar les nostres possibilitats de moviment.
 • Fer créixer la creativitat a través del moviment en relació a la música.
 • Ser capaç d’improvisar des del moviment dins d’unes pautes clares.
 • Fomentar l’escolta i el treball de grup.
 • Ser clar a l’hora de comunicar-nos a través del moviment.
 • Fomentar el gaudi de l’expressió corporal al llarg de la formació.

A qui va dirigit

A tota persona relacionada a l’àmbit educatiu que vulgui ampliar la seva experiència en relació a l’expressió corporal o simplement que vulgui tenir alguns coneixements de dansa per a ella mateixa o per aplicar als seus alumnes, tot i que no és una formació d’eines didàctiques.

Aquesta formació també va dirigida als estudiants de ciències de l’educació.

Programa

 • El propi cos (consciència corporal). Estructura òssia.
 • Formes rodones i formes rectes (qualitats del moviment).
 • El gest. Expressió i comunicació.
 • Espai propi i espai extern.
 • La mirada perifèrica. Memòria.
 • Creació individual i en grup.

Grups reduïts

El nombre màxim de participants és de 25, perquè això permet que cada estudiant gaudeixi d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 25 preinscripcions, les valorarà un comitè de selecció.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 12 inscripcions.

Certificació

Els estudiants que hagin assistit al 80% del seminari obtindran un certificat d’assistència.

Preinscripció i matrícula

Termini: 23 de març del 2018

Preu: L’import de la matrícula és de 75 €. La Fundació Crèdit Andorrà finança el 20% d’aquesta quantitat, de manera que cada alumne ha de pagar el 80% restant del cost de la matrícula, és a dir, 60 €.

Lloc: A l’espai “Preinscripció” de http://www.uda.ad

Informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterDigg thisShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page