Intel·ligència intercultural per a ments globals

El Cicle de Perfeccionament Professional compta amb la col·laboració de

La globalització dels mercats ha d’anar acompanyada de la globalització del seu Talent. Els líders globals necessiten competències i coneixements específics per a ser capaços d’interactuar amb cultures diverses. Des de Cross Cultural Solutions, entrenem la sensibilització, les habilitats, el coneixement i els comportaments necessaris per a tenir èxit en els mercats internacionals i afrontar de manera conscient i efectiva els reptes de la globalització.

Objectius

En aquesta sessió, inspiradora i participativa, aprendrem conceptes sobre globalització i talent global. Prendrem consciència de les diferències interculturals, coneixerem què són les dimensions culturals, i aprofundirem en aspectes rellevants dels valors, les creences i els comportaments en les diferents cultures. El nostre objectiu serà desenvolupar una competència intercultural bàsica en quatre fases:

 1. Consciència: per què les diferències interculturals condicionen l’èxit de les negociacions internacionals.
 2. Actitud: una predisposició òptima davant d’equips, homòlegs o empreses globals requereix autoconeixement, trencament d’estereotips i absència de prejudicis.
 3. Coneixements: estudi i autoavaluació de dimensions interculturals per a la millora de la comunicació en negociacions i reunions culturalment diverses.
 4. Comportaments: formes de salutació, protocol, vestimenta, llenguatge no verbal, i altres comportaments adequats a l’hora d’interaccionar en una realitat multicultural.

També s’hi abordarà un enfocament específic de les realitats culturals de dos països de proximitat geogràfica i influència estratègica per al Principat d’Andorra, com són França i Alemanya.

A qui va dirigit

Aquest curs va dirigit a professors, estudiants, professionals, empreses i organitzacions interessats a desenvolupar ments globals, capaces de interactuar amb eficàcia, sensibilitat i èxit en els mercats internacionals i/o en qualsevol altra situació que requereixi i propiciï una millora de les relacions interculturals.

Metodologia

Conferència plenària + role play + anàlisi cas d’interculturalitat a l’empresa (lectura prèvia recomanada) + autoavaluació de dimensions culturals + exposició i debat de minicasos facilitats durant la sessió.

La llengua vehicular del curs podrà ser el català o el castellà.

Ponent

Isabel Martínez-Cosentino Ramos

Després de quinze anys com a directora d’Expansió Internacional a la multinacional Cosentino, actualment és fundadora i CEO de Cross Cultural Solutions.
Els seus projectes més recents inclouen el disseny del procés de Talent Integration per a companyies en processos de fusió i adquisició. Participa als consells d’administració de Fundació Esplai, Cosentino, Surister i Tick Translations.
Membre del Consell de conselleres de l’ODEE (Observatori Dona, Empresa i Economia).
Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i EMBA per la University of Tulane of Houston. Marketing Communications Certificate Program, University of Houston.
Professora associada d’International Business & Cross-Cultural Management a la UAB i ESCI-UPF.

Programa

 • Reptes de la Globalització
 • Què és la cultura?
 • Què és la Intel·ligència Intercultural?
 • Desenvolupament d’una ment global
  • Consciencia / sensibilització
  • Actitud / soft skills
  • Coneixements / dimensions culturals / comunicació efectiva
  • Comportaments / salutació, gests, etiqueta, presentació, protocol
 • França: realitat cultural específica
 • Alemanya: realitat cultural específica

Durada i calendari

El curs té una durada de vuit hores que es desenvoluparan a la Universitat d’Andorra d’acord amb el calendari següent:

 • Divendres, 28 de febrer del 2020, de 16 a 20 h
 • Dissabte, 29 de febrer del 2020, de 9 a 13 h

Certificació

Els estudiants que hagin assistit al 80% del seminari obtindran un Certificat d’assistència.

Grups reduïts

El nombre màxim de participants és de 35, el que permet l’estudiant gaudir d’una atenció personalitzada.

En cas que hi hagi més de 35 preinscripcions, s’acceptaran per ordre d’inscripció.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 12 inscripcions.

Preinscripció i matrícula

Termini: fins al 19 de febrer del 2020
Preu: l’import de la matrícula és de 100,00 euros. La Fundació Crèdit Andorrà finança el 20% d’aquesta quantitat, de manera que cada alumne ha de pagar el 80% restant del cost de la matrícula, és a dir 80,00 euros.
Els estudiants de formació reglada, el personal de la Universitat d’Andorra i els alumni tenen un descompte en la matrícula del 92,5%.

Lloc: formulari de preinscripció 

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
euniversitaria@uda.ad