Curs d’actualització en Càncer i assessorament genètic

      

Curs semipresencial

Presentació

Fins a un 10% de tots els càncers són deguts a una predisposició hereditària, el que anomenem càncer hereditari. Això implica l’existència d’una alteració (mutació) a uns determinats gens, que augmenten la probabilitat de desenvolupar certs tumors. El consell genètic és un procés per atendre les necessitats i les preocupacions de persones i de famílies en relació amb la possibilitat de desenvolupar i de transmetre una malaltia genètica. Els professional de l’atenció primària pot ajudar a identificar aquestes persones o famílies amb història familiar i poder-les derivar a una unitat especialitzada. En aquest curs el professionals podran aprendre a identificar als pacients o famílies amb un risc incrementat de patir càncer, conèixer les diferents opcions per reduir el risc d’aparició del càncer, les mesures per al diagnòstic precoç i escollir les accions més apropiades que cal dur a terme.

A qui va dirigit

El programa va dirigit a professionals de la salut que treballen en l’àmbit de la persona en situació de cronicitat i totes aquelles persones que tinguin interès en formar-se en aquest àmbit
Metodologia

La metodologia d’aquest programa és semipresencial i combina les classes lectives presencials amb el seguiment tutoritzat a través del campus virtual de la Universitat d’Andorra i el treball individual de l’estudiant.

Durada i calendari

El programa té una càrrega de 3 crèdits europeus, que inclouen 12 hores de classes lectives presencials, 8 hores en línia. El treball individual tindrà un seguiment a través del campus virtual, i la preparació de l’avaluació del programa.

Les sessions presencials es faran a la Universitat d’Andorra el divendres 15 d’octubre de 2021 (de les 10 a les 14h i de les 15 a les 19h) i el dissabte 16 d octubre del 2021(de les 9 a les 13h).
El curs finalitza el dia 20 de novembre de 2021.

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és de 25. Això permet que l’estudiant gaudeixi d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 25 preinscripcions el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.
El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 15 estudiants matriculats.

Coordinació acadèmica

– Dra. Esther Cabrera: Directora acadèmica del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de l’Escola Superior de Ciències de la Salut- Tecnocampus.

– Sra. Sara Esqué: Cap de l’Escola d’Infermeria del Centre de Ciències de la Salut i de l’Educació de la Universitat d’Andorra.

Contingut

Càncer i cronicitat. El pacient oncològic com a supervivent. Pacient lliure de malaltia i risc de recidiva neoplàsica. Aspectes psicològics de la malaltia neoplàsica: pacient i el seu entorn. Genètica de les malalties. Introducció a la variació genètica i la seva determinació. Genètica i salut pública. Impacte de les malalties genètiques en els individus i la societat. Genètica i malalties cròniques. Assessorament genètic. Atenció a les famílies amb predisposició hereditària. Història familiar. Aspectes ètics i legals de la genètica aplicada a la clínica.

Procés d’avaluació

El procés d’avaluació se supera mitjançant la superació d’un 80% de l’assistència a classe i un qüestionari en línia.

Titulació

Les persones que superin el sistema d’avaluació previst al programa obtindran un diploma d’aprofitament en Càncer i Assessorament Genètic emès conjuntament per la Universitat d’Andorra i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus.

Aquest diploma podrà ser reconegut pel mateix nombre de crèdits als estudis de Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra), a aquells estudiants que Compleixin els requisits d’admissió establerts en la normativa del Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l’Envelliment.

Inscripció i matrícula

Inscripcions i matrícula: del 3 de juny al 5 d’octubre del 2021
Preu de la matrícula: 545 €
Formulari de preinscripció

Per a més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: 743 000
Fax: 743 043
A/e: euniversitaria@uda.ad
www.uda.ad

Amb el suport de: