Curs d’actualització en Diabetis i malalties múscul-esquelètiques

      

Curs semipresencial

Presentació

L’atenció a les persones amb malalties cròniques no transmissibles ha obligat als professionals de la salut els darrers anys a passar d’un model reactiu, centrat en la malaltia, a un model proactiu i planificat centrat en la persona, en la família i en el seu entorn. Un model que garanteixi una bona qualitat de l’atenció, de seguiment longitudinal que afavoreixi la participació activa i l’empoderament de la persona. En el cas de la diabetis sense la gestió de la malaltia per part del pacient és molt difícil aconseguir que el tractament sigui eficient. El canvi en l’estil de vida, per tant, és fonamental.
Aquest diploma podrà ser reconegut pel mateix nombre de crèdits als estudis de Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra), a aquells estudiants que Compleixin els requisits d’admissió establerts en la normativa del Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l’Envelliment.

A qui va dirigit

El programa va dirigit a professionals de la salut que treballen en l’àmbit de la persona en situació de cronicitat i totes aquelles persones que tinguin interès en formar-se en aquest àmbit.

Metodologia

La metodologia d’aquest programa és semipresencial i combina les classes lectives presencials amb el seguiment tutoritzat a través del campus virtual de la Universitat d’Andorra i el treball individual de l’estudiant.

Durada i calendari

El programa té una càrrega de 3 crèdits europeus, que inclouen 12 hores de classes lectives presencials, 8 hores en línia. El treball individual tindrà un seguiment a través del campus virtual, i la preparació de l’avaluació del programa.

Les sessions presencials es faran a la Universitat d’Andorra el divendres 24 d’abril del 2020 (de les 10 a les 14h i de les 15 a les 19h) i el dissabte 25 d abril del 2020 (de les 9 a les 13h).
El curs finalitza el dia 22 de maig del 2020.

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és de 25. Això permet que l’estudiant gaudeixi d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 25 preinscripcions el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.
El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 15 estudiants matriculats.

Coordinació acadèmica

– Dra. Esther Cabrera: Directora acadèmica del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de l’Escola Superior de Ciències de la Salut- Tecnocampus.

– Sra. Sara Esqué: Cap de l’Escola d’Infermeria del Centre de Ciències de la Salut i de l’Educació de la Universitat d’Andorra.

Contingut

Tractament de les malalties cardiovasculars i les malalties respiratòries. Tractament no farmacològic. Programes d’educació terapèutica estructurats. El paper actiu del pacient. Models d’atenció sanitària i seguiment a la cronicitat Impacte dels trastorns psico emocionals: aspectes, tractament. Costos sanitaris i recursos en processos degeneratius i sistèmics. Aspectes socials, laborals i estat de salut. Mesures de resultats.

Procés d’avaluació

El procés d’avaluació se supera mitjançant la superació d’un 80% de l’assistència a classe i un qüestionari en línia.

Titulació

Les persones que superin el sistema d’avaluació previst al programa obtindran un diploma d’aprofitament en Diabetis i Malalties Múscul Esquelètiques emès conjuntament per la Universitat d’Andorra i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus.

Aquest diploma podrà ser reconegut pel mateix nombre de crèdits als estudis de Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra) , a aquells estudiants que Compleixin els requisits d admissió establerts en la normativa del Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l Envelliment.

Inscripció i matrícula

Inscripcions i matrícula: del 2 de desembre del 2019 al 14 d’abril del 2020
Preu de la matrícula: 545 €
Formulari de preinscripció

Per a més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: 743 000
Fax: 743 043
A/e: euniversitaria@uda.ad
www.uda.ad

Amb el suport de: