L’Escola Andorrana ens representarà a la final de la Lliga de Debat de Batxillerat

L’Escola Andorrana de Batxillerat ha estat la campiona de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2018 organitzada per la Universitat d’Andorra (UdA), que va tenir lloc dissabte 24 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

L’equip del centre guanyador, format per Carlota Anadón, Carla Anguita, Bonaventura Pedescoll, Patrícia Sánchez i Ruben Vaz, amb la professora Maria Cucurull com a capitana, representarà l’UdA a la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que organitza la Xarxa Vives d’Universitats i que tindrà lloc enguany a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril. Així ho decidí un jurat plural compost pels especialistes Àlex Lliteras, periodista de Ràdio Nacional d’Andorra, Gualbert Osorio, de l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra, i Joan Sans, cap de l’Àrea de Política Lingüística.

A la fase andorrana de la competició van participar un total de vuit equips de quatre centres educatius: Escola Andorrana de Batxillerat, Col·legi Sant Ermengol, Liceu Comte de Foix i Col·legi Espanyol Maria Moliner. Els equips eren formats per alumnes de batxillerat que durant una jornada van debatre al voltant del tema «L’humor té límits?», aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

L’activitat permet als alumnes treballar continguts de manera dinàmica i participativa. Les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta, i sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.

Data de publicació: 26 de febrer de 2018
Darrera actualització: 27 de febrer de 2018