Els Objectius del Desenvolupament Sostenible i la infància

Organitza

Ponents

  • Marta Alberch Terrés. Directora del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef des del 2010, i col·laboradora de l’entitat des del 2007. Llicenciada en Empresarials (UOC), postgraduada en Direcció i Gestió d’ONGs (ESADE) i Màster en Formació en Drets i Polítiques d’infància en l’àmbit local (Universitat Pablo de Olavide). Per les seves responsabilitats a UNICEF ha realitzat viatges a Jordània, Tailàndia, Camerun, República del Congo i Mauritània per conèixer de prop la situació de milers d’infants i les seves famílies.
  • Mercè Miguel Millan. Tècnica de Sensibilització del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef des del 2018. Llicenciada en Història (UAB), postgraduada en Direcció i Gestió d’ONGs (ESADE) i Màster en Direcció de Fundacions i Associacions (UB). Vinculada al món educatiu i a l’educació per al desenvolupament des dels seus inicis professionals.

Calendari

2 de juliol de les 9.30 h a les 14 h i de les 15 h a les 17 h

Objectius

Per crear un món més sostenible i implicar-se en les qüestions relacionades amb la sostenibilitat que es descriuen en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, les persones necessiten les competències, els valors i les actituds que els permetin actuar de manera responsable per a la consecució d’una vida sostenible, pacífica, pròspera i equitativa del món per a tothom, ara i en el futur.

Aquest curs pretén acostar al gran públic i des d’una perspectiva d’infància els 17 objectius definits a l’Agenda 2030.

A qui va dirigit

Aquest curs va dirigit a tots els professionals de l’àmbit de l’educació, la sociologia, la infància, la sostenibilitat o a qualsevol persona interessada en l’àmbit de les ciències socials i/o dels Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.

Programa

1a. Sessió

Presentació dels Objectius del Desenvolupament Sostenible

El 2015, les Nacions Unides van presentar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), una sèrie d’objectius ambiciosos per posar fi a la pobresa extrema, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i fer front al canvi climàtic d’aquí al 2030 en benefici de tots.

El compliment dels objectius garantirà la salut, la seguretat i el futur del planeta per a totes les persones que l’habiten.

Per assolir els objectius, cal que cadascú faci la seva part (els governs, les empreses, societat civil i cada individu) i la millor manera d’aconseguir-ho és que tothom els conegui.

En aquesta primera sessió realitzarem una activitat participativa per conèixer i explicar quins són els ODS i per què són importants.

2a. Sessió

Objectius del Desenvolupament Sostenible i Infància

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible té un conjunt de 17 objectius interrelacionats i que es reforcen entre si, i una sèrie de 169 metes connexes.

Per primera vegada, la dignitat dels infants i el seu dret a viure sense temor ni violència són una clara prioritat en l’agenda internacional del desenvolupament.

En aquesta segona sessió reflexionarem com la consecució dels objectius, especialment els relatius a l’educació i la salut, la igualtat de gènere i la violència contra la dona, el treball infantil, l’erradicació de la pobresa, l’accés a la justícia i l’existència d’institucions responsables i inclusives, ajudarà a garantir l’accés als seus drets i a millorar la vida dels nens i nenes i a oferir respostes eficaces als nens que es troben en situació de vulnerabilitat.

3a. Sessió

Reflexió sobre els ODS

A través de tallers participatius, en aquesta sessió intentarem donar resposta i buscar solucions a situacions complexes relacionades amb els ODS treballats en la sessió 2: treball infantil, violència sexual, morts per desastres naturals, extrema pobresa, serveis higiènics bàsics, etc…

Grups reduïts

El nombre màxim de participants és de 35 ja que això permet que l’estudiant gaudeixi d’una atenció personalitzada.

En cas que hi hagi més de 35 preinscripcions se seleccionaran per ordre d’inscripció.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 8 inscripcions.

Certificació

Els estudiants que hagin assistit al 80% del seminari obtindran un Certificat d’assistència.

Preinscripció́ i matrícula

Informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
Fax: +376 743 043
Lloc: https://www.uda.ad