Fundacions

La Fundació ActuaTech, creada el 2014, és fruit de l’aliança del Govern d’Andorra, FEDA, Andorra Telecom i la Universitat d’Andorra per desenvolupar projectes d’interès públic per a la implantació de les noves tecnologies, la diversificació econòmica i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Desenvolupen els treballs els equips de recerca de les dues parapúbliques tecnològiques -Andorra Telecom i FEDA-, la Universitat d’Andorra i un equip de recerca del Media Lab de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

 

La Universitat d’Andorra forma part del patronat de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) des de la seva creació l’any 2006. La fundació privada OBSA és un centre d’investigació que té com objectiu principal la recerca aplicada en projectes relacionats amb la sostenibilitat social, econòmica i ambiental d’Andorra. Juntament amb la Universitat d’Andorra, integren el Patronat la Fundació Julià Reig, Forces Elèctriques d’Andorra, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Andorra Telecom i l’Institut d’Estudis Andorrans.

 

La Fundació Institut Interuniversitari InterAc Salut és una entitat constituïda l’any 2015 que té com a finalitat general fomentar el prestigi i l’excel·lència i constituir un referent de primera línia en l’àmbit de la formació, la recerca docent i l’estudi en el marc de les ciències de la salut. La Universitat d’Andorra hi participa com a patró de ple dret des del 2018.