Aula Magna

Presentació

La tecnologia, l’accés als sistemes de comunicació, l’organització social actual, les expectatives de vida i la longevitat de les persones, fan que institucions com les universitats se sensibilitzin i posin el seu potencial al servei de la societat, fet que aporta qualitat i alhora planteja nous reptes, a nivell individual i col·lectiu, i noves oportunitats perquè les persones puguin gaudir d’aquesta etapa en funció dels seus desitjos, expectatives per donar continuïtat al projecte de vida.

La Universitat d’Andorra, com a institució pública al servei del país, continua organitzant per al curs 2018-2019 un seguit d’activitats acadèmiques destinades a tots els que vulguin formar part de l’alumnat universitari del país, tinguin l’edat que tinguin.

S’ha considerat que per aproximar el coneixement –universitat– a les persones –societat–, el millor és organitzar diverses sessions sobre temes d’interès. Per aquest motiu, la Universitat d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella organitzen una vegada més l’Aula Magna, 2018-2019, un projecte que s’emmarca dins de la càtedra Unesco de la Universitat d’Andorra.

Finalitat

La finalitat d’aquest projecte és obrir la Universitat a la societat andorrana, de tal manera que tothom que ho desitgi pugui tenir accés al coneixement. S’organitzen sessions de diversos àmbits de coneixement: la salut, la tecnologia, l’educació, l’empresa…, per afavorir el desenvolupament personal, adquirir coneixements, capacitats i valors, des d’un punt de vista de l’aprenentatge al llarg de la vida.

Planificació

Les sessions començaran el mes d’octubre del 2018 i acabaran el mes de maig del 2019. El nombre total d’hores serà de 24 i seguiran el calendari establert.

Cronograma d’activitats

18 d’octubre de 2018

Inauguració/conferència: Objectius de desenvolupament sostenible

Professor: Francesc Molist, Centre Andorra Sostenible

Lloc: Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Total: 1 hora i 30 minuts (de les 18 a les 19.30 hores)

8 de novembre de 2018

Àmbit: TIC

Tema: La Seguretat en les compres per Internet i a les xarxes socials. Explicarem com avaluar la seguretat de les botigues online, donarem consells per fer un bon ús de les TIC en les compres per Internet i analitzarem els mitjans de pagament existents. També, explicarem el nou reglament europeu sobre protecció de dades i seguretat i com reclamar si hem sigut víctimes d’una estafa. Finalment, parlarem sobre les criptomonedes.

Professor: Vicens Blasco, Escola d’Informàtica

Lloc: Universitat d’Andorra

Total: 3 hores (de les 10.30 a les 13.30 hores)

22 de novembre de 2018

Àmbit: Educació

Tema: L’evolució de la protecció de la infància a Andorra. Es parlarà sobre l’evolució històrica dels sistemes i models de protecció social de la infància a Andorra, l’estat actual i els seus límits. També s’analitzarà quin ha estat el rol de la família en la protecció de la infància a Andorra des d’una perspectiva històrica i social i el seu estat actual.

Professora: Magda Mata, Escola d’Educació

Lloc: Universitat d’Andorra

Total: 3 hores (de les 10.30 a les 13.30 hores)

13 de desembre de 2018

Àmbit: Economia i Empresa

Tema: Nous paradigmes en el comportament de compra dels consumidors. Internet, les noves tecnologies, l’economia col·laborativa, la generació Z, etc., estan canviant radicalment el comportament dels consumidors i la forma de comprar. S’analitzarà de forma pràctica i creativa el comportament de compra de les noves generacions versus el comportament de compra tradicional.

Professora: Neus Lluelles, Escola de Gestió empresarial i turística

Lloc: Universitat d’Andorra

Total: 3 hores (de les 10.30 a les 13.30 hores)

17 de gener de 2019

Àmbit: Salut

Tema: Reptes ètics i gent gran. Quines reflexions aporta l’ètica a les situacions que viu la gent gran? Mitjançant la participació de tothom i el debat es reflexionarà al voltant de situacions relacionades amb la salut-malaltia i que són sensibles a ser tractades des d’una visió ètica.

Professora: Montserrat Aldomà, Escola d’Infermeria

Lloc: Universitat d’Andorra

Total: 3 hores (de les 10.30 a les 13.30 hores)

7 de febrer de 2019

Àmbit: Salut

Tema: Primers auxilis. Treballarem les primeres atencions sense instrumentació, abans de que arribin els professionals sanitaris.

Professor: Òscar Moreno, Escola d’Infermeria

Lloc: Universitat d’Andorra

Total: 3 hores (de les 10.30 a les 13.30 hores)

7 de març de 2019

Àmbit: Educació

Tema: Anem a la Lluna….. véns? Analitzarem, des d’un de vista científic, un viatge a la Lluna i com seria el nostre dia a dia allí. Pel camí farem una parada a l’Estació Espacial Internacional. I també dissenyarem i enlairarem un coet com el de Tintin (o del professor Tornassol).

Professor: Florenci Pla, Escola d’Educació

Lloc: Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Total: 3 hores (de les 15.30 a les 18.30 hores)

21 de març de 2019

Àmbit: Economia i Empresa

Tema: Els preus dels béns. Mitjançant un joc de rol on els participants faran de consumidors, simularem el comportament del mercat i definirem el preu d’equilibri del mercat de diversos béns. També reproduirem el procés de definició de l’Índex de Preus al Consum (IPC).

Professora: Montserrat Casalprim, Escola de Gestió empresarial i turística

Lloc: Universitat d’Andorra

Total: 3 hores (de les 10.30 a les 13.30 hores)

28 de març de 2019

Intercanvi universitari a Vic

16 de maig de 2019

Cloenda/conferència: a definir

Lloc: Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Total: 1 hora i 30 minuts (de les 18 a les 19.30 hores)

Acreditació

Els assistents rebran un certificat d’assistència.

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600, Sant Julià de Lòria, Principat d’Andorra
Tel.: + 376 743 000 / Fax: +376 743 043
www.uda.ad

Departament de Social
Punt Informació Gent Gran
Edifici Administratiu Comunal
Plaça Lídia Armengol Vila
AD500 Andorra la Vella
Tel: +376 730 020
gentgran@comuandorra.ad
www.comuandorra.ad

Inscripció i matriculació

Universitat d’Andorra
Comú d’Andorra la Vella

Matrícula gratuïta

Formulari de preinscripció