Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Formacions de curta durada   /  Cicle de seminaris en gestió d’entitats sense ànim de lucre

Cicle de seminaris en gestió d’entitats sense ànim de lucre

Presentació i objectius

El sector associatiu de les ONG a Andorra és molt ric i variat i principalment, liderat per voluntaris i voluntàries.

Per tal de facilitar les eines necessàries als professionals que treballen en aquest sector es considera molt interessant oferir formacions pràctiques sobre com gestionar les seves associacions, des de la seva fundació als diferents processos necessaris per al seu desenvolupament i creixement, incloent l’estratègia de comunicació, la identificació d’objectius a curt, mitjà i llarg termini, així com la transparència financera.

Després de l’experiència amb el curs d’actualització en Gestió d’ONG i d’altres entitats sense ànim de lucre que es va oferir el curs 2021-2022 i d’acord amb les necessitats manifestades pels participants, s’ha dissenyat un cicle de formacions més especialitzades i de caire més pràctic, en aquells àmbits en els quals es va manifestar més interès.

L’objectiu d’aquest programa és donar resposta a les necessitats manifestades pels participants del programa de formació del curs anterior, obrint-lo a nous professionals que treballen en aquest sector, amb una orientació innovadora i creativa i des d’una perspectiva pràctica aplicada a casos reals.

Tots els àmbits tindran una introducció teòrica i una aplicació pràctica, així com la resolució de situacions específiques reals que puguin exposar els participants.

 

A qui va dirigit

Aquest programa va dirigit a:

 • Gestors i tècnics d’administracions públiques, privades i associacions encarregats de la gestió de l’entitat o de àrees més definides com la gestió de projectes de cooperació o de formació del voluntariat que vulguin tenir una visó global.
 • Persones interessades a complementar la seva formació personal per intervenir en projectes socials a Andorra i/o de cooperació internacional i d’acció humanitària com a model de diàleg i apoderament intercultural, i com a eina de transformació social.

 

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és 22. Això permet que l’estudiant rebi una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 22 preinscripcions, seran valorades per un comitè de selecció. El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 10 estudiants matriculats.

 

Responsable acadèmica

Marta Alberch Terrés: llicenciada en Empresarials (UOC), en Direcció i Gestió d’ONG (ESADE) i màster en Formació en drets i polítiques d’infància en l’àmbit local (Universidad Pablo de Olavide – Sevilla. Fundadora i directora d’Andtropia, empresa especialitzada en projectes amb impacte social. Més de 20 anys d’experiència al sector bancari i, posteriorment, 10 anys al capdavant del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef.

 

Durada

El programa s’estructura en sis seminaris independents, cinc dels quals tenen una càrrega de 6 hores lectives cadascun i un amb una càrrega de 8 hores lectives. El seguiment d’un mínim de cinc seminaris equival a un crèdit europeu.

 

Programa i calendari

Seminari en Finances, fiscalitat i bon govern a les entitats sense ànim de lucre

Data i hora: 15 i 16 de novembre de 2022, de 18 a 21 h

Professorat: Jordi Bober, Eduard: llicenciat en Administració i direcció d’empreses, màster en Assessoria jurídica d’empreses, en banca i finances i censor jurat de comptes, entre altres. Més de 25 anys d’experiència en gestió i assessorament d’entitats i patrimonis. Actualment, president del Grup OCPS.

Programa:

 • Marc legal i fiscal a Andorra.
 • Com preparar i llegir estats financers, pressupostos, memòries econòmiques, auditories, etc.
 • Bon govern: les millors pràctiques (rendició de comptes, transparència, prevenció del blanqueig, protecció de dades, etc.).

Inscripcions: fins al 6 de novembre del 2022

Matrícula: fins al 8 de novembre del 2022

Preu: 30 euros

Formulari de preinscripció

 

Seminari en Mobilització de recursos a les entitats sense ànim de lucre

Data i hora: 13 de gener de 2023 de 17 a 21 h i 14 de gener de 2023 de 9 a 13 h

Professorat: Pineda Minguez, Anna: diplomada en Màrqueting Internacional i llicenciada en Comerç exterior. Va iniciar la seva trajectòria en el món del fundraising l’any 2000, a Metges Sense Fronteres (MSF), com a directora de fundraising de l’oficina española i on actualment és responsable de fundraising capacity building a l’oficina internacional. Abans d’aquesta etapa i seguint els seus estudis de màrqueting i comerç internacional, va treballar 10 anys en diferents empreses del sector de l’alimentació, la perfumeria i la cosmètica. La seva passió pel tercer sector i pel fundraising l’ha portat a formar part de la junta directiva de l’Associació Espanyola de Fundraising (AEF) així com a participar en la creació i impartició del Postgrau de Captació de Fons de la UB/IL3.

Programa:

 • Conceptes bàsics i com elaborar una estratègia i un pla de captació de fons.
 • Fons públics: Sol·licitud de subvencions.
 • Fons privats: canals i tipus de donants.
 • Tècniques al servei de la captació de fons.
 • Fidelització dels donants.
 • Indicadors per a un bon seguiment i eines per prendre decisions.

Inscripcions: fins al 6 de gener del 2023

Matrícula: fins al 9 de gener del 2023

Preu: 40 euros

Formulari de preinscripció

 

Seminari en Protecció de dades a les entitats sense ànim de lucre

Data i hora: 7 i 8 de febrer de 2023, de 18 a 21 h

Professorat: Bértolo Fontenla, Margarita: graduada en Dret per la Universitat de Lleida, màster en advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya, havent obtingut el títol habilitant d’advocada a Espanya, especialista en protecció de dades personals per AENOR, i postgraduada en mediació i altres sistemes alternatius de resolució de conflictes per la Universitat d’Andorra. Col·legiada com a no exercent al Col·legi d’Advocats del Principat d’Andorra, cursant actualment el màster en Dret. En l’àmbit acadèmic, és professora col·laboradora en formacions relatives a protecció de dades personals, entre altres, essent actualment una de les professores de la formació relativa a la nova llei andorrana qualificada de protecció de dades personals que organitza la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis del Principat d’Andorra.

López Alonso, Andrés: fundador i director de Win2win que és una empresa amb foco en les tecnologies i la gestió de projectes, i compta entre les seves línies d’especialització les avaluacions d’impacte relatives a la protecció de dades (AIPDs), les auditories de protecció de dades, i el servei de delegat de protecció de dades Extern (DPD). Té una trajectòria demostrada de treball en el sector de la tecnologia i els serveis de la informació. Especialitzat en telecomunicacions, gestió de projectes, protecció de dades, R+D i consultoria en tecnologia digital. Graduat per la Universitat Politècnica de Madrid, la Universitat Alcatel-Lucent, INSEAD i Project Management Institute (PMI).

Programa:

 • Fer una actualització i revisió de les lleis que regeixen la protecció de dades a Andorra i a Europa.
 • A través de casos pràctics, donar solucions a les campanyes i accions que posen en marxa les ONG i com han de gestionar les dades.

Inscripcions: fins al 29 de gener del 2023

Matrícula: fins al 31 de gener del 2023

Preu: 30 euros

Formulari de preinscripció

 

Seminari en Design thinking a les entitats sense ànim de lucre

Data i hora: 21 i 22 de març de 2023, de 18 a 21 h.

Professorat: Puigcercós Font, Cristina: gestió creativa de projectes, persona multidisciplinar amb experiència en el sector de l’audiovisual, de la propietat intel·lectual i tecnològic. Certificada en Design thinking i Creative leadership per la Design Thinking Academy d’Amsterdam, en Gestió de projectes interactius per Inis (Canada), màster en Gestió de projectes audiovisuals per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciada en Mitjans i Comunicacions a la Universitat de Wolverhampton (Regne Unit), entre altres formacions.

Programa:

 • Definició del Design Thinking (DT), orígens, principis i procés.
 • Plantejament d’un repte (problema a solucionar) pels participants del curs e inici del viatge creatiu (DT) a través de “learning by doing”.

Inscripcions: fins al 13 de març del 2023

Matrícula: fins al 15 de març del 2023

Preu: 30 euros

Formulari de preinscripció

 

Seminari en Comunicació digital a les entitats sense ànim de lucre

Data i hora: 25 i 26 d’abril de 2023, de 18 a 21 h

Professorat: Blanco Alvarenga, Fernando: director de SisèGrau. Llicenciat en Publicitat i RR.PP per la UAB i postgrau en Producció publicitària i Below-the-line per la URL-Blanquerna. Formador de màrqueting i comunicació online des de 2010 per la Cambra de Comerç, el Servei d’Ocupació i la Universitat d’Andorra.

Programa:

 • Què entenem per comunicació digital? Quins canals utilitzar? Per a quins públics?
 • Eines i recursos disponibles per preparar un estratègia, pla i campanya digital.
 • Exemples de bones pràctiques i com combinar offline i online.

Inscripcions: fins al 16 d’abril del 2023

Matrícula: fins al 18 d’abril del 2023

Preu: 30 euros

Formulari de preinscripció

 

Seminari en Innovació i emprenedoria social a les entitats sense ànim de lucre

Data i hora: 16 i 17 de maig de 2023, 18 a 21 h.

Professorat: La coordinadora del cicle, Marta Alberch Terrés, introduirà els conceptes d’innovació i emprenedoria social i en presentarà diferents casos juntament amb experts i emprenedors socials.

Programa:

 • Què és la innovació social i com aplicar-la en el dia a dia.
 • Com es defineix l’emprenedoria social
 • Exemples d’èxit explicats pels mateixos emprenedors socials i conèixer el procés de la seva emprenedoria social.

Inscripcions: fins al 7 de maig del 2023

Matrícula: fins al 9 de maig del 2023

Preu: 30 euros

Formulari de preinscripció

 

Certificació

Els participants que hagin assistit al 80% de les hores de cada seminari obtindran un certificat d’assistència en l’àmbit concret del seminari corresponent, expedit per la Universitat d’Andorra.

 

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: 743 000
A/e: euniversitaria@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Càrrega lectiva:

38 hores repartides en sis seminaris

   Idiomes:

Català

   Calendari:

de novembre de 2022 a maig de 2023

Organitzen:

logo-uda-170
Càtedra UNESCO

Amb el suport:

Govern_Andorra_logo150