Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El curs Òpera Oberta aposta per les creacions modernes

El curs Òpera Oberta aposta per les creacions modernes

El nou curs Òpera Oberta, que organitzen conjuntament la Universitat d’Andorra (UdA) i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, torna a oferir enguany un programa molt divers, combinant aquest cop el repertori clàssic amb algunes de les creacions més innovadores del segle XX. En aquesta novena edició del curs s’ofereixen cinc retransmissions en directe: quatre òperes des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i una des del Teatro Real de Madrid.

El període per formalitzar la matrícula per al curs Òpera Oberta 2011-2012 estarà obert fins el 28 d’octubre. El preu és de 65 euros (gratuït per als estudiants matriculats a l’UdA en alguna titulació de formació reglada).

El calendari de representacions és el següent :

  • Retransmissió en directe des del Teatro Real de Madrid:
    • Dimecres 2 de novembre del 2011: Rise and Fall of the City of Mahagonny de Kurt Weill i Bertolt Brecht
  • Retransmissions en directe des del Gran Teatre del Liceu:
    • Dilluns 28 de novembre del 2011: Le Grand Macabre de György Ligeti
    • Dimecres 1 de febrer del 2012: Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart
    • Dimarts 13 de març del 2012: La Bohème de Giacomo Puccini
    • Dilluns 16 d’abril del 2012: Una tragèdia florentina / El nan d’Alexander von Zemlinsky

En aquest nou curs es repeteix l’experiència, com a activitat opcional, d’assistir al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a la representació d’una òpera. En aquesta ocasió s’ha escollit l’obra Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea. L’obra s’escenificarà el dimecres 23 de maig del 2012.

Les retransmissions en directe, amb el suport tècnic d’Andorra Telecom, es faran a l’Auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a les 20 hores. Abans de la retransmissió de cada òpera (subtitulada en català), a les 18.30 hores, un professor impartirà una conferència sobre l’obra en concret. Posteriorment es farà una classe prèvia en directe des del teatre de la Rambla, i a les 8 del vespre començarà la retransmissió de l’òpera.

El programa Òpera Oberta es va iniciar a Andorra el curs 2003-2004 i a partir del 2004-2005 s’ofereix com a curs de formació continuada. En la vuitena edició, de l’any acadèmic 2010-2011, van seguir aquesta formació 62 estudiants. Fins avui, ha tingut un total de 364 matriculats.

Més informació

Formulari de preinscripció

Data de publicació: 28 de setembre del 2011.