Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Formacions de curta durada   /  Cicle de Perfeccionament Professional   /  Iniciació a la sostenibilitat en l’empresa

Iniciació a la sostenibilitat en l’empresa

Descripció

Creand i PwC uneixen forces per portar a la Universitat d’Andorra un curs d’iniciació a la sostenibilitat en l’empresa. Integrar la sostenibilitat dins l’empresa és una oportunitat pels reptes que ens depara el futur: la descarbonització i l’adaptació a les conseqüències del canvi climàtic, la igualtat d’oportunitats, l’ètica i la transparència en els negocis hauran d’estar cada vegada més presents en la gestió empresarial i hem de ser capaços d’integrar els criteris ASG (ambientals, socials i de govern corporatiu) de manera efectiva i eficient, sense caure en una qüestió d’imatge (el conegut com a greenwashing o socialwashing).

A qui va dirigit

El curs va dirigit a professorat, estudiants, professionals i totes aquelles persones interessades a adquirir unes nocions bàsiques en l’àmbit de la sostenibilitat que els permetin aplicar-los en els projectes en què treballen.

Metodologia

Aquest curs combina conceptes teòrics amb recursos pràctics i casos reals.

La llengua vehicular del programa és el català.

Professorat

Marga de Rosselló, sòcia responsable de Sostenibilitat i Canvi Climàtic de PwC a Catalunya i Andorra amb més de 20 anys d’experiència en l’àmbit de la sostenibilitat.

Natàlia Lalinde Barriga, tècnica de la unitat de Sostenibilitat de Creand Crèdit Andorrà. Responsable del Sistema de Gestió Ambiental, amb més de 10 anys d’experiència en l’àmbit de la responsabilitat corporativa.

Martí Alay Roquet, director de la unitat de Sostenibilitat de Creand Crèdit Andorrà amb més de 10 anys d’experiència en banca i finances.

Programa

 1. Aproximació a la sostenibilitat: conceptes, terminologia i context
  • Marcs internacionals: Agenda 2030, Acord de París, Pla de finances sostenibles de la UE…
  • Marc andorrà: Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) i l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic; Llei d’economia circular, Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes…
 2. Els tres pilars de la sostenibilitat: Ambiental – Social – Govern corporatiu
 3. Riscos i oportunitats de la sostenibilitat per a les empreses.
 4. Canvi climàtic, entendre els diferents objectius internacionals i les diferents formes d’aplicació a les indústries presents a Andorra, analitzant els riscos i oportunitats del canvi climàtic i l’establiment d’estratègies de descarbonització i adaptació.
 5. Estratègies ASG: com integrar la sostenibilitat en l’àmbit empresarial i en la presa de decisions – casos pràctics.
 6. Què és el greenwashing i com evitar-lo. Sensibilització i comunicació

Durada i calendari

El curs té una durada de 8 hores, que es desenvoluparan en dues sessions a la Universitat d’Andorra d’acord amb el calendari següent:

 • Divendres 19 d’abril de 2024 de 16.00 h a 20.00 h
 • Dissabte 20 d’abril de 2024 de 9.00 h a 13.00 h

Certificació

Les persones que hagin assistit al 80% de les classes lectives del seminari obtindran un Certificat d’assistència.

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és de 35, cosa que permet que puguin gaudir d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 35 preinscripcions, el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 8 inscripcions.

Preinscripció i matrícula

Termini de preinscripció: fins al 5 d’abril de 2024.

Termini per a la formalització de la matrícula: fins al 12 d’abril de 2024.

Preu: l’import de la matrícula és de 130 euros. Aquest preu representa el 80 % del cost de la matrícula, donat que Creand Fundació en finança el 20 % restant. Els estudiants de formació reglada, el personal, els col·laboradors de la Universitat d’Andorra i els Alumni tenen un descompte en la matrícula del 92,5 %.

Formulari de preinscripció

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
seminaris@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Calendari:

19 i 20 d’abril de 2024

   Càrrega lectiva:

8 hores

   Idiomes:

català

Amb la col·laboració de: