Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Formacions de curta durada   /  Cicle de Perfeccionament Professional   /  Les altes capacitats en el marc de l’escola inclusiva. Cap a un Disseny Universal per l’Aprenentatge (DUA)

Les altes capacitats en el marc de l’escola inclusiva. Cap a un Disseny Universal per l’Aprenentatge (DUA)

Descripció

El seminari pretén proporcionar els coneixements necessaris per a poder construir una resposta educativa inclusiva que tingui presents les necessitats de l’alumnat amb altes capacitats. Coneixerem les diferents tipologies d’altes capacitats, així com les seves principals característiques i necessitats. I farem un recorregut per les estratègies educatives que millor s’adaptin a aquest col·lectiu des dels enfocaments de la personalització dels aprenentatges i el Disseny Universal per l’Aprenentatge (DUA).

Objectius

Els objectius principals d’aquest seminari són:

• Saber identificar les principals característiques, i necessitats, dels infants i adolescents amb altes capacitats intel·lectuals i entendre’ls com un col·lectiu heterogeni.

• Prendre consciència de com les diferents metodologies d’ensenyament i aprenentatge poden atendre a les necessitats de l’alumnat amb altes capacitats.

• Reflexionar i conèixer algunes propostes de personalització dels aprenentatges i basades en el Disseny Universal per l’Aprenentatge (DUA) per donar resposta educativa a l’alumnat amb altes capacitats.

A qui va dirigit

El curs va dirigit a professorat, estudiants i professionals de l’educació, la psicologia, la pedagogia o la psicopedagogia i a totes aquelles persones interessades a aprofundir en les altes capacitats i les respostes educatives a aquest col·lectiu.

Metodologia

Aquest curs combina conceptes teòrics amb recursos pràctics i casos.

La llengua vehicular del programa és el català.

Professorat

Meritxell Cano Autet. Doctora en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora a la U-Manresa i a la U-Vic (Universitat Central de Catalunya) i en cursos d’especialització, de formació permanent del professorat i màsters organitzats a la Universitat de Deusto (Bilbao), la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat d’Andorra. Formadora de formadors i assessora per a la implantació de noves metodologies docents.

Programa

  • De la superdotació a les altes capacitats: identificació i tipologies
  • Una variable clau per entendre l’alta capacitat: la creativitat, què és i com treballar-la
  • Anàlisi de casos
  • Resposta educativa a l’alumnat amb altes capacitats
  • La personalització dels aprenentatges i el Disseny Universal per l’Aprenentatge (DUA). Una mesura inclusiva per tot l’alumnat.

Durada i calendari

El curs té una durada de 8 hores, que es desenvoluparan en dues sessions a la Universitat d’Andorra d’acord amb el calendari següent:

  • Divendres dia 3 de maig de 2024, de 18.00 h. a 21.00 h.
  • Dissabte dia 4 de maig de 2024, de 9.00 h. a 14.00 h.

Certificació

Les persones que hagin assistit al 80% de les classes lectives del seminari obtindran un Certificat d’assistència.

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és de 35, fet que permet que puguin gaudir d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 35 preinscripcions el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 8 inscripcions.

Preinscripció i matrícula

Termini de preinscripció: fins al 18 d’abril de 2024.

Termini per a la formalització de la matrícula: fins al 25 d’abril de 2024.

Preu: l’import de la matrícula és de 130 euros. Aquest preu representa el 80 % del cost de la matrícula, donat que Creand Fundació en finança el 20 % restant. Els estudiants de formació reglada, el personal, els col·laboradors de la Universitat d’Andorra i els Alumni tenen un descompte en la matrícula del 92,5 %.

Formulari de preinscripció

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
seminaris@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Calendari:

3 i 4 de maig de 2024

   Càrrega lectiva:

8 hores

   Idiomes:

català

Amb la col·laboració de: