Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA posa en marxa el màster en Salut al setembre

L’UdA posa en marxa el màster en Salut al setembre

La Universitat d’Andorra (UdA) posarà en marxa el proper curs 2024-2025 el seu nou màster en Salut, un cop obtinguda l’acreditació favorable de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i se n’hagi aprovat el pla d’estudis des del Govern. La nova titulació oficial s’afegeix, així, al catàleg de formacions que s’impartiran a l’UdA a partir del proper mes de setembre. La preinscripció ja està oberta.

El màster en Salut és una titulació de segon cicle orientada a formar professionals que puguin dissenyar estratègies per promoure, mantenir i recuperar la salut de la població, com també prevenir conductes i hàbits de vida no saludables. Formarà professionals de la infermeria en pràctica avançada, és a dir, amb competències específiques per diagnosticar, prescriure i fer cures especialitzades.

La titulació ofereix tres mencions:

  • Menció en Promoció de la salut, que formarà persones capaces d’oferir assessorament per a la millora de la salut, i de dissenyar, implementar i liderar programes preventius de salut i projectes de promoció de la salut.
  • Menció en Infermeria de pràctica avançada en salut mental, que formarà persones capaces de fer diagnòstics infermers, prescripcions i cures especialitzades a persones amb condicions de salut mental, com també de dissenyar programes específics per fomentar la salut mental. Aquesta menció s’adreça a persones amb una titulació de primer cicle en infermeria.
  • Menció Infermeria de pràctica avançada en cronicitat, que formarà persones capaces de fer diagnòstics infermers, prescripcions i cures especialitzades a persones amb condicions de cronicitat, com també de dissenyar programes específics per fomentar la salut en totes les etapes de la vida i l’envelliment actiu. Aquesta menció s’adreça a persones amb una titulació de primer cicle en infermeria.

El pla d’estudis consta de 120 crèdits europeus, 15 dels quals corresponen a estades formatives, i s’ofereix en modalitat semipresencial, per adaptar-se a les necessitats de cada estudiant i que així es pugui compatibilitzar els estudis amb l’activitat professional.

Les sortides professionals del màster van en la línia de les necessitats de salut canviants de la societat, l’envelliment de la població, l’aparició de noves malalties i l’augment de malalties cròniques i de salut mental.

La formació també dona accés als estudis superiors de tercer cicle, contribuint així a l’impuls de la recerca en l’àmbit de la salut. De fet, la seva posada en marxa suposa per a l’UdA completar els cicles formatius que marca l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (bàtxelor, màster i doctorat) en tots els seus àmbits d’estudis presencials. En aquest cas, el nou màster fa de nexe d’unió entre el bàtxelor en Infermeria i el programa de Doctorat.

Més informació

Data de publicació: 16 de gener de 2024
Darrera actualització: 3 de maig de 2024