Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt

Concurs: Què podem fer a l’UdA pel clima?

El febrer del 2022, la Universitat d’Andorra va posar en marxa un concurs intern per premiar les millors accions aplicables a la institució que contribuïssin a la lluita contra el canvi climàtic i que permetessin adaptar-se als seus efectes. La iniciativa volia contribuir a l’assoliment l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, que se centra a combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes, i tenint en compte que es tracta del repte ambiental més important al qual ha de fer front la humanitat al segle XXI.

El concurs, anomenat Què podem fer a l’UdA pel clima?, s’adreçava tant als estudiants de formació reglada com al personal fix, eventual i col·laborador i els col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, que van competir en dues convocatòries separades.

El jurat, format per quatre membres representants dels col·lectius de la universitat i un membre extern, van fer pública la seva resolució el 22 de juny del 2022, després d’avaluar la qualitat tècnica, l’originalitat, la viabilitat, l’impacte i l’adequació a les bases de les cinc propostes que es van rebre.

En la categoria d’estudiants, el projecte guanyador va ser l’anomenat ‘Stop plàstics’, de d’Alexandra Mossoll i Cristina Turón, que proposava disminuir l’ús d’ampolles de plàstic entre la comunitat universitària distribuint ampolles d’alumini, bosses de tela i un tríptic informatiu.

En la categoria oberta al personal i als col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, el projecte guanyador va ser el ‘Pla d’ajUdA al clima’, de les professores Eva Garcia, Aida Garnica i Lorena Jordana. El pla preveu cursos de formació per sensibilitzar la comunitat universitària sobre les conseqüències del canvi climàtic, accions per estalviar aigua, energia, paper i combustible, i la creació de zones verdes a les instal·lacions de l’UdA.

Una de les primeres accions fruit del concurs ha estat l’elaboració d’un recull de mesures d’estalvi energètic i altres consells dirigits a la comunitat universitària.

Més informació