Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Acte de cloenda del curs Aula Magna 2010-2011

Acte de cloenda del curs Aula Magna 2010-2011

El dijous 5 de maig, a la sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna, va tenir lloc l’acte de cloenda del curs Aula Magna 2010-2011. Enguany hi ha hagut 41 persones inscrites -33 dones i 8 homes-, amb un augment de participació del 41% en relació al curs anterior. Aula Magna és una iniciativa conjunta de la Universitat d’Andorra amb el Comú d’Andorra la Vella que ofereix, de novembre a maig, un programa d’activitats acadèmiques que combina la part teòrica amb la pràctica, com també sortides culturals. Les sessions del curs van adreçades a la gent gran del país, que les comparteixen amb estudiants més joves. El seu objectiu és fer que la Universitat i el coneixement siguin patrimoni de totes les edats.

L’acte inaugural, el 4 de novembre del 2010, va constar d’una conferència sobre l’Arxiu Nacional, a càrrec de Cinta Pujal, Cap de l’Àrea d’Arxius i Gestió de Documents del Ministeri d’Educació i Cultura. En la cloenda del curs, a la qual van assistir el rector de la Universitat, Daniel Bastida, i la cònsol major, Maria Rosa Ferrer, la periodista i delegada de mitjans de comunicació social del Bisbat d’Urgell, Cristina Orduña, va pronunciar una conferència amb el títol “Quina veritat podem esperar de la premsa?”. Amb anterioritat, el conseller delegat de Social del Comú d’Andorra la Vella, Joaquim Valera, va dirigir unes paraules als assistents tot fent un balanç del curs. Després de la conferència un estudiant jove i un estudiant sènior van exposar la seva pròpia valoració de l’experiència de l’Aula Magna, amb la projecció simultània de fotografies de les diferents sessions. Tot seguit, la cònsol major i el rector van lliurar els certificats d’assistència i un recull de les diverses sessions -il·lustrat amb fotografies- a tots els alumnes del col·lectiu de la gent gran que havien seguit el curs. Finalment, la directora de l’Escola d’Infermeria de l’UdA, Rosa M. Mandicó, va pronunciar unes paraules per acomiadar l’acte.

La primera sessió de l’Aula, el 24 de novembre del 21010, va tractar de “Cultura”, amb el tema “Casa de la Vall, coneixement de la història de l’edifici i del funcionament del Consell General”. El 16 de desembre del 2010, en la segona sessió, el tema fou “Tecnologies de la informació”, amb la intervenció pel professor Vicens Blasco, de l’Escola d’Informàtica i de Gestió de la Universitat. En la tercera sessió, amb el títol “Salut”, la professora de l’Escola d’Infermeria, Sara Esqué, va parlar de nutrició i dietètica, i exposà l’avaluació de l’estat nutricional i de les taules de composició d’aliments. El 24 de febrer, el professor de l’Escola d’Informàtica i Gestió, Florenci Pla, tractà el tema de Medi Ambient: “Ni fred ni calor. Perquè fa calor a l’estiu i fred a l’hivern? Com combatre la calor i el fred? La teoria del càntir”. En la darrera i cinquena sessió, amb el títol “Salut i comunicació”, la professora de l’Escola d’Infermeria, Sra. Meritxell Camp, presentà “La comunicació com a intercanvi cognitiu i emocional. El concepte del feed-back. L’art  d’escoltar. Estratègies saludables de comunicació”.

Data de publicació: 6 de maig del 2011.