Image Alt

Passos a seguir per cursar una titulació

Les persones no residents a Andorra que vulguin estudiar una titulació sencera a l’UdA cal que llegeixin detingudament els apartats següents, que són una guia per saber quins passos han de seguir i quins documents s’han de preparar al país d’origen.

Per facilitar al màxim el procés, la Universitat d’Andorra compta amb un Servei de Programes Internacionals que assessora els estudiants que volen estudiar a l’UdA en cadascun dels passos. Es recomana posar-se en contacte amb el Servei de Programes Internacionals (international@uda.ad) abans d’iniciar el procés.

Terminis

Per iniciar els estudis al setembre (semestre de tardor), la preinscripció es fa des de mitjans de març fins a finals de juny o d’agost (depenent de la formació), i la formalització de la matrícula s’ha de fer abans de l’inici del semestre, al setembre (no es pot formalitzar la matrícula fins que l’estudiant no hagi obtingut l’accés a l’ensenyament superior. Si l’estudiant vol que l’UdA faci aquest tràmit en nom seu, cal presentar la documentació abans del 30 de maig).

Per iniciar els estudis al febrer (semestre de primavera), la preinscripció es fa des de novembre fins a finals de gener, i la formalització de la matrícula s’ha de fer abans de l’inici del semestre, al febrer. (no es pot formalitzar la matrícula fins que l’estudiant no hagi obtingut l’accés a l’ensenyament superior. Si l’estudiant vol que l’UdA faci aquest tràmit en nom seu, cal presentar la documentació abans del 15 de novembre).

Abans d’arribar a Andorra:

1. Triar els estudis que es volen cursar, i fer la preinscripció a través del formulari en línia.

2. Emplenar el Formulari d’inscripció per a estudiants internacionals, en el qual cal triar l’opció que se seguirà per sol·licitar el certificat d’accés als estudis d’ensenyament superior al Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Més informació

 • En cas que l’estudiant es pugui desplaçar a Andorra, ha de sol·licitar el certificat d’accés al Servei de Tràmits (Edifici administratiu del Govern – Carrer Prat de la Creu, 62-64 – AD500 Andorra la Vella)
 • En cas de delegar el tràmit a la Universitat:
  1. Fer el pagament de les taxes associades
  2. Enviar per correu postal (Plaça de la Germandat, 7 – AD600 Sant Julià de Lòria, Principat d’Andorra) la documentació següent:
   • Fotocòpia compulsada del passaport o document d’identitat
   • Còpia compulsada amb la Postil·la de la Haia de l’original de la titulació amb la qual es vol accedir a la Universitat, o compulsa del resguard del títol
   • En cas de documents que no estiguin en català, castellà, francès, portuguès o anglès, traducció oficial al català

3. Un cop s’obtingui la resposta favorable del Ministeri i l’acceptació de l’estudiant per part de la Universitat d’Andorra, formalitzar la matrícula.

4. Comprovar que es disposa de la documentació necessària per accedir al país. Més informació

Un cop a Andorra:

5. Confirmar la matrícula a la Universitat d’Andorra.

6. Buscar allotjament tan aviat com sigui possible. El campus de l’UdA no disposa d’allotjament propi, però Andorra té una àmplia oferta d’apartaments de lloguer. D’altra banda, és possible fer el tràmit següent (permís de residència) amb un allotjament provisional (establiment hoteler). El Servei de Programes Internacionals pot ajudar els estudiants en el procés de trobar un habitatge.

7. Tramitar, a través del Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, un permís de residència d’estudiant (Autorització d’immigració per a estudis, pràctiques formatives, entrenaments esportius d’alt nivell o per recerca). Informació sobre els requisits: immigracio.ad. Més informació sobre aquest tràmit

 

 

  Per a més informació contactar amb el Servei de Programes Internacionals

Descarregar el formulari d’inscripció: Formulari d’inscripció per a estudiants internacionals