Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt

Andorra, el país dels Pirineus

  /    /  Andorra, el país dels Pirineus

Andorra és un microestat europeu caracteritzat per un fort dinamisme socioeconòmic i per l’estabilitat del seu sistema polític i institucional. Amb una superfície de 468 km2, el Principat d’Andorra és un dels més grans dels petits estats d’Europa. El relleu andorrà és abrupte i muntanyós i el formen un total de 85 pics de més de 2.000 m d’altitud. La distància entre la frontera espanyola i la francesa és de 45 km.

A mitjans del segle xx Andorra va passar de ser una societat tradicional, basada en una economia agropecuària, a ser una societat moderna amb una economia d’activitats de serveis. La seva transformació econòmica i demogràfica està determinada per l’activitat turística, que ha esdevingut el motor de l’economia andorrana i ha modificat sensiblement el paisatge.

Un país amb un sistema polític i jurídic propi

El règim polític d’Andorra és el coprincipat parlamentari. Andorra és l’únic país del món que té un sistema polític basat en coprínceps, és a dir, amb dos caps d’Estat. La seva Constitució data del 1993; és membre de les Nacions Unides des del 1993 i membre del Consell d’Europa des del 1994.

Administrativament, té un total de set parròquies o divisions administratives: Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes–Engordany. La seva capital és Andorra la Vella i l’idioma oficial és el català. La seva moneda és l’euro.