Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Ana Freire parlarà d’IA i salut mental a la inauguració del curs acadèmic

Ana Freire parlarà d’IA i salut mental a la inauguració del curs acadèmic

La doctora en Informàtica Ana Freire, experta en intel·ligència artificial, recuperació d’informació i anàlisi de mitjans socials, participarà a l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a Andorra, que se celebrarà el proper dimarts 3 d’octubre de 2023 a les 11.00 h a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Convidada per la Universitat d’Andorra (UdA), Freire hi pronunciarà la lliçó inaugural, titulada «El costat bo de la Intel·ligència Artificial», en què abordarà l’ús de l’analítica de dades i la intel·ligència artificial per caracteritzar trastorns de salut mental a les xarxes socials. L’acte estarà obert al públic, amb entrada lliure.

Ana Freire (1983) és directora de l’àrea de Tecnologia i vicedegana d’Impacte social i Innovació acadèmica de la UPF Barcelona School of Management. També és professora del postgrau en Protecció de dades i seguretat de la informació de la Universitat d’Andorra. Ha col·laborat amb centres com Yahoo Labs, la Universitat de Glasgow o el Consell Nacional de Recerca d’Itàlia. És la investigadora principal del projecte STOP (Suicide Prevention in Social Platforms), des del qual es llancen campanyes de prevenció del suïcidi orientades a col·lectius identificats a les xarxes, i és impulsora del projecte Wisibilízalas, que obra per reduir la bretxa de gènere en carreres científiques i tecnològiques. Ha contribuït a més de 50 publicacions científiques i a diverses patents, i acumula nombrosos reconeixements nacionals i internacionals.

El curs acadèmic 2023-2024, el del 35è aniversari, serà formalment inaugurat pel cap de Govern, Xavier Espot, en companyia del rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau. L’acte inclourà la graduació oficial de la promoció 2023, amb el lliurament de títols d’Estat a càrrec del ministre de Relacions institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró.

Inici de l’activitat lectiva

L’activitat lectiva del nou curs 2023-2024 va arrencar el passat dilluns 11 de setembre, amb l’inici de les classes de les formacions reglades presencials, i les presentacions dirigides als estudiants de primer curs. Amb tot, els estudiants de segon i tercer curs del bàtxelor en Infermeria van avançar enguany l’inici de curs i ja van començat les classes el 6 de setembre. De la seva banda, les formacions reglades virtuals s’inicien el 27 de setembre.

Retransmissió en directe

L’acte d’inauguració del curs acadèmic 2023-2024 té lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, a la plaça del Poble, i és obert al públic en general. També es pot seguir en línia a: www.uda.ad/directe.


© F
oto: UPF. Drets reservats.
Data de publicació: 6 de setembre de 2023
Darrera actualització: 29 de setembre de 2023