Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Arrenca la 17a edició del curs Aula Magna

Arrenca la 17a edició del curs Aula Magna

La sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna ha acollit el 12 d’octubre la sessió d’inici del curs Aula Magna 2023-2024, que ha comptat amb la presència de Carles Miquel, director d’energia i transports de la Secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat del Govern d’Andorra. A través de les preguntes de la professora de la Universitat d’Andorra Gemma Ribera, Miquel ha abordat el tema del canvi climàtic, el repte més gran al qual s’enfronta la Humanitat, i sobre l’acció climàtica d’Andorra en el context internacional.

Amb la sessió sobre canvi climàtic s’ha donat el tret de sortida a la 17a edició del curs Aula Magna, un projecte conjunt de la Universitat d’Andorra (UdA) i del Comú d’Andorra la Vella que va néixer l’any 2005 amb la finalitat d’apropar la universitat a la societat andorrana, de tal manera que tothom qui ho desitgi pugui tenir accés al coneixement, mitjançant unes sessions gratuïtes on la gent gran comparteix les classes amb els joves estudiants de l’UdA. En total ja sumem 453 les persones inscrites al programa des d’aleshores, i aquest curs es compta amb 26 inscripcions.

Fins al maig de 2024 tindran lloc set sessions a la Universitat d’Andorra en les quals es tractarà temes de tecnologia, salut, educació i economia, entre d’altres. A més, es recupera la trobada interuniversitària, el proper desembre a Barcelona, amb dues visites culturals compartides amb els estudiants sèniors de la Universitat de Lleida i de la Universitat Internacional de Catalunya. Una conferència clausurarà el curs el 16 de maig del 2024.

Aula Magna s’adreça a totes les persones, de 50 anys o més, que vulguin ampliar els seus coneixements, sense necessitat de disposar de cap titulació prèvia. El projecte s’emmarca dins la Càtedra UNESCO de la Universitat d’Andorra, que té com objectiu principal ajudar a reduir la fractura digital a través de la formació i de l’intercanvi d’experiències.

Programa complet

Data de publicació: 12 d’octubre del 2023