Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Bernard Cerquiglini farà la conferència inaugural del curs 2011-2012

Bernard Cerquiglini farà la conferència inaugural del curs 2011-2012

El conegut lingüista francès Bernard Cerquiglini, doctor en lletres i rector de l’Agència Universitària de la Francofonia (AUF), participarà a l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2011-2012, que tindrà lloc a l’auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià el proper dilluns 17 d’octubre a les 11.30 h. En un acte obert al públic, Cerquiglini, autor d’una quinzena de llibres de referència en l’àmbit filològic, hi impartirà la conferència inaugural, titulada “Les langues sont la merveille de l’Europe”.

Cerquiglini va assumir el càrrec de president de l’AUF el desembre del 2007. És professor de Lingüística a la Universitat de París 7 Denis Diderot. Compromès amb la defensa de la francofonia a Amèrica, va ser també professor a la Universitat de l’Estat de Louisiana, a Baton Rouge, on va dirigir el Centre d’études françaises et francophones. Com a expert en llengua francesa, dirigeix i presenta el programa de televisió Merci professeur!, un espai on es resolen dubtes lingüístics que s’emet cada dia pel canal TV5 Monde, present a les llars andorranes. Cerquiglini va ser també director de  l’Institut national de la langue française, vicepresident del Conseil supérieur de la langue française, i president de l’Observatoire national de la lecture, entre d’altres.

El curs acadèmic 2011-2012 serà formalment inaugurat pel cap de Govern, en companyia del rector de la Universitat d’Andorra. L’acte inclourà la presentació de la memòria acadèmica i el lliurament de diplomes universitaris del curs passat. El cap de Govern també farà la visita inaugural a l’exposició UdArt Foto, dedicada a la fotografia, que dilluns obrirà les portes al públic.

Data d’actualització: 13 d’octubre del 2011.