Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Creació de la Biblioteca Comunal Universitària

Creació de la Biblioteca Comunal Universitària

Avui 31 de març la Universitat d’Andorra i el comú de Sant Julià de Lòria han signat el conveni de creació de la Biblioteca Comunal Universitària. La signatura ha anat a càrrec del cònsol lauredià i del rector de la UdA.

L’acte s’ha celebrat a les dependències de l’actual biblioteca comunal del Centre Cultural Lauredià, instal·lacions que acolliran en breu la Biblioteca Comunal Universitària. La ministra d’Educació, Formació Professional, Joventut i Esports així com la consellera comunal de Cultura han assistit a l’acte.

La voluntat d’aquesta fusió és optimitzar els recursos tant tècnics com humans i donar un millor servei en general, amb la creació d’un fons bibliogràfic conjunt.

A l’actual fons de la biblioteca comunal de 19000 documents s’hi afegiran abans de l’estiu els 5000 documents del fons de la biblioteca de la UdA la majoria llibres però també en altres suports com revista, vídeo, CD-Rom i DVD. La temàtica del fons, molt especialitzada, està relacionada amb els estudis que ofereix la UdA. Així doncs, el fons està dividit en 5 grans àrees: Estudis Virtuals, on s’inclou la bibliografia recomanada per cada una de les carreres de la UOC, Infermeria, Ciències de la Educació, Economia-Empresa i Informàtica.
A més, integren el fons un important nombre de llibres de temàtica andorrana (economia, dret, història) i també la col·lecció Bernat Metge de clàssics grecs i llatins.

El conveni signat també permetrà que l’actual biblioteca comunal tingui accés al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (CCUC). El CCUC és un catàleg que té més de 2.500.000 registres bibliogràfics i dóna accés a gairebé 5.000.000 de documents físics conservats a més de 145 biblioteques del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC). La Universitat d’Andorra és membre associat del CBUC des de l’any 2005. A través de l’adreça (www. cbuc.es) es pot accedir al catàleg de la Universitat d’Andorra i al catàleg col·lectiu de totes de les biblioteques del Consorci.

Un altre avantatge del conveni serà l’accés a la biblioteca Digital de la Universitat d’Andorra. Es tracta d’un recull d’informació electrònica (revistes, bases de dades i llibres electrònics) consultable des de qualsevol punt autoritzat de la xarxa de la Universitat d’Andorra. Part d’aquesta informació és oberta a tothom.

Serveis disponibles :

  • Llistat de bases de dades disponibles tant públiques com d’accés restringit
  • Llistat de títols disponibles en les bases de dades d’accés restringit
  • Informació sobre el contingut i l’accés de cada base de dades

L’altra novetat és que la Biblioteca Comunal Universitària ampliarà el seu horari d’obertura al públic. Així doncs estarà oberta ininterrompudament de les 10 del matí a les 8 del vespre.