Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  ‘Català jurídic’, novetat editorial de la Universitat d’Andorra

‘Català jurídic’, novetat editorial de la Universitat d’Andorra

La Universitat d’Andorra (UdA) ha publicat el vuitè títol de la col·lecció “Campus” de manuals de divulgació: Català jurídic, obra de Maria Cucurull i Josep Salom. L’obra s’emmarca dins del projecte editorial de la Universitat, que té l’objectiu de facilitar al conjunt de la societat l’accés a bona part dels continguts acadèmics que s’imparteixen a les seves aules. El nou llibre s’ha presentat als mitjans de comunicació aquest dilluns 15 d’abril, en el marc d’una conferència de premsa de presentació.

El manual Català jurídic vol proporcionar un coneixement global –introductori– del model de llenguatge jurídic català i servir així d’iniciació en l’estudi i la pràctica de la redacció jurídica. Planteja els principals problemes d’ordre gramatical, discursiu o convencional que presenta la praxi actual en l’ús del llenguatge jurídic català i les solucions més adequades en cada cas. A més, introdueix els principals conceptes que cal tenir en compte en el disseny i la redacció de documentació jurídica i administrativa en català, amb l’ús de la terminologia adequada. Pot ser utilitzat, no solament com a manual universitari, sinó també com a obra de consulta per les persones professionals del dret o de l’administració pública.

La nova publicació ja es pot adquirir a les llibreries, igual que els set primers títols de la col·lecció: L’entorn comunicatiu d’Andorra, d’Univers Bertrana (coordinador); Patrimoni cultural d’Andorra, de Cristina Yáñez; Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus, de Carolina Bastida, Univers Bertrana i altres; Història econòmica d’Andorra, segles XX-XXI, de M. Jesús Lluelles i Eva Garcia;  Fiscalitat d’Andorra, de Sergi Colell, Eduard Jordi i Marc Vilallonga; Dret laboral i de la Seguretat Social, de Daniel Arqués i Jaume Ribert; i Dret processal civil del Principat d’Andorra, de Manuel Cachón (coord.). També estan disponibles en format electrònic.

Data de publicació: 15 d’abril de 2024