Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Cloenda del curs Aula Magna 2009-2010

Cloenda del curs Aula Magna 2009-2010

La conferència “El canvi climàtic i els seus reptes”, a càrrec d’Èric Jover, director de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), ha posat el punt final al curs Aula Magna 2009-2010, que han organitzat conjuntament, per cinquè any consecutiu, la Universitat d’Andorra (UdA) i el Comú d’Andorra la Vella. La ponència s’adreçava als estudiants del curs però també estava oberta al públic en general.
 
La finalitat d’aquest projecte, que s’emmarca dins de la Càtedra UNESCO de l’UdA, es apropar la Universitat a la societat andorrana, especialment als sèniors, de tal manera que tothom qui ho desitgi pugui tenir accés a la ciència. El curs es caracteritza pel fet que els estudiants joves de l’UdA comparteixen classe amb els més grans.

Aquesta cinquena edició va començar el novembre de l’any passat amb una taula rodona sobre “Protecció social. El seu històric. La seguretat social a Andorra”, amb la participació d’Antoni Cornella, representant dels pensionistes al Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), i de Iolanda Ciria, educadora social del Departament de Social del Comú d’Andorra la Vella. Posteriorment, el programa 2009-2010 ha inclòs vint hores d’activitat lectiva, a càrrec de professors de la Universitat d’Andorra, distribuïdes en diferents sessions en àmbits tan diversos com les tecnologies de la informació –funcionalitats del web social i creació d’un blog—, la salut –nutrició i estrès—, l’empresa –nous mètodes de venda a través d’Internet— o el medi ambient –la neu—, matèries que formen part de les carreres que s’imparteixen a l’UdA.
 
El curs ha incorporat, d’altra banda, una classe a l’exterior de les aules, en aquest cas per descobrir el romànic a les parròquies de la Massana i Ordino. El circuit cultural titulat “La descoberta del romànic” va incloure una xerrada al Centre d’Interpretació Andorra Romànica, a Pal, i una visita comentada a l’església de Sant Martí de la Cortinada. Amb la finalitat d’entendre la importància del romànic com a expressió dins del món medieval, els alumnes, joves i grans, van interactuar en la resolució dels enigmes plantejats en diversos tallers i jocs didàctics. Ara comparteixen les fotografies de l’experiència a la xarxa social Facebook.
 
En l’acte de cloenda també s’han lliurat els certificats a tots els participants. Les valoracions que es desprenen de les enquestes realitzades a aquestes persones revelen una alta satisfacció, ja que la mitjana de puntuació que en fan se situa per damunt del 4,5/5. Atès l’èxit assolit, s’ha anunciat la sisena edició d’Aula Magna, corresponent al curs 2010-2011, que començarà el proper mes d’octubre.
 
Data de publicació: 6 de maig del 2010.