Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Comença el tercer mòdul del postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu

Comença el tercer mòdul del postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Alzheimer, la Universitat d’Andorra (UdA), conjuntament amb la Fundació Alzheimer Catalunya i la Universitat de Vic, ha iniciat, aquest divendres 21 de setembre, el tercer mòdul del postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu, una formació impulsada i finançada per la Fundació Crèdit Andorrà amb la col·laboració de l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer (AAMA).

El tercer mòdul consisteix en un curs d’actualització dedicat a la relació interpersonal a través de la comunicació, i va dirigit a professionals de l’àmbit social i de la salut que treballen amb persones amb diferents tipus de deteriorament cognitiu i tothom que tingui interès en formar-se en aquest àmbit. El mòdul, que s’imparteix a les instal·lacions de l’UdA, té una càrrega de 5 crèdits europeus i s’allargarà fins al mes de desembre.

En el marc de l’inici del tercer mòdul s’ha fet el lliurament dels diplomes d’aprofitament del mòdul anterior, dedicat a l’atenció centrada en la persona amb afectació cognitiva, i que es va dur a terme entre els mesos de febrer i maig d’enguany amb la participació de 22 persones.

A més, l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer ha fet un lliurament de beques a les tres estudiants que han obtingut els millors resultats en el segon mòdul, que han rebut un xec per l’import de la matrícula del curs. L’AAMA ha fet aquesta acció amb la voluntat de fer visible el seu suport cap a una formació que contribueix a millorar el dia a dia dels malalts d’Alzheimer.

El postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu va començar el setembre del 2017 i consta d’un total de sis mòduls que s’aniran impartint fins l’any 2020. El seu objectiu és donar eines als professionals per afrontar l’estigmatització de les persones en aquesta situació, el diagnòstic precoç de la malaltia i la informació, suport i acompanyament de la família, entre d’altres.

L’inici del tercer mòdul ha comptat amb la presència dels representants de la Universitat d’Andorra, la Universitat de Vic, de la Fundació Alzheimer Catalunya, de la Fundació Crèdit Andorrà i de l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer.

Data de publicació: 21 de setembre de 2018