Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Comença la segona edició de XarxaMOOC

Comença la segona edició de XarxaMOOC

La Universitat d’Andorra (UdA) participa en el contingut de la segona edició de XarxaMOOC, curs massiu, obert, en línia i gratuït que ha esdevingut una eina fonamental per a l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes. XarxaMOOC ha arrencat el 27 d’octubre i s’adreça tant a l’alumnat com a professionals i a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català. Duu el subtítol “Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana”.

Es tracta del primer curs MOOC en català de llenguatge especialitzat. És completament obert, i això permet que qualsevol professional relacionat amb els àmbits del curs, com també qualsevol persona interessada, s’hi pugui inscriure.

Enfocament didàctic

L’objectiu del curs és facilitar als inscrits un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels àmbits universitaris més representatius i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més representatius (sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.) de l’àrea de parla catalana.

XarxaMOOC conté vídeos sobre terminologia, minientrevistes a especialistes, característiques dels textos acadèmics i divulgatius, recomanacions de recursos, revistes i blogs, etc. La Universitat d’Andorra, per exemple, s’ha fet càrrec del vídeo en el qual es respon a la pregunta: Per què és important una educació en patrimoni com a estratègia de futur en la formació de les societats?

El conjunt s’articula en 12 unitats, que els inscrits poden seguir lliurement. No obstant això, els creadors del curs recomanen que els alumnes del curs facin les 5 primeres unitats més 1 de la seva especialitat, o propera, entre les unitat 6 i 12:

1. Presentació
2. Educació
3. Llengua
4. Mitjans de comunicació
5. Informàtica
6. Dret
7. Geografia i turisme
8. Economia
9. Arquitectura
10. Biologia i ciències naturals
11. Medicina i ciències de la salut
12. Literatura

El curs compta amb un reconeixement mitjançant badges (insígnies), que acreditaran cada unitat que l’inscrit superi.

Vídeo promocional
Curs
Blog del curs
Twitter
Facebook

Data de publicació: 27 d’octubre del 2014.