Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  XarxaMOOC, el curs de llenguatge d’especialitat en català

XarxaMOOC, el curs de llenguatge d’especialitat en català

La Universitat d’Andorra (UdA) participa en el contingut de XarxaMOOC, el primer curs de llenguatge especialitzat en català en format MOOC (Massive Open Online Course), que organitzen set universitats de la Xarxa Vives sota la coordinació de la Universitat d’Alacant.

Sota el subtítol «Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives», XarxaMOOC s’adreça tant a l’alumnat com a professionals i a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català. El curs és completament obert, i això permet que tothom s’hi pugui inscriure lliurement.

L’objectiu és facilitar als inscrits un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels àmbits universitaris més representatius i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més característics (geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.) de la regió Vives.

XarxaMOOC conté vídeos (allotjats a YouTube i subtitulats en català, espanyol, anglès, francès i italià) sobre terminologia, minientrevistes a especialistes, característiques dels textos acadèmics i divulgatius, recomanacions de recursos, revistes i blogs, etc. La Universitat d’Andorra, per exemple, s’ha fet càrrec del vídeo en el qual es respon a la pregunta: Per què és important una educació en patrimoni com a estratègia de futur en la formació de les societats?

El curs s’articula en les 12 unitats següents:

  1. Presentació
  2. Educació
  3. Llengua
  4. Mitjans de comunicació
  5. Informàtica
  6. Dret
  7. Geografia i turisme
  8. Economia
  9. Arquitectura
  10. Biologia i ciències naturals
  11. Medicina i ciències de la salut
  12. Literatura

Les cinc primeres unitats es llancen en setmanes consecutives a partir del 2 de desembre de 2013. Les unitats següents, de la 6 a la 12, es llançaran entre el 20 i el 27 de gener de 2014.

L’enfocament didàctic s’inscriu en la metodologia MOOC (Massive Open Online Course), un corrent que ha donat com fruit iniciatives com ara Coursera. El curs està dissenyat amb Google Course Builder, l’eina tecnològica que Google ha creat específicament per a generar formacions en format MOOC.

Les activitats són autocorrectives i aquelles més connectives es vehiculen mitjançant el Google Group del curs i Twitter. El curs té un reconeixement mitjançant badges (‘insígnies’) que acrediten cada unitat que l’inscrit supera.

Vídeo promocional
Curs
Blog del curs
Twitter
Facebook

Data de publicació: 2 de desembre del 2013.