Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Creix un 15% el nombre d’estudiants de l’UdA

Creix un 15% el nombre d’estudiants de l’UdA

La Universitat d’Andorra (UdA) ha inaugurat aquest divendres 1 d’octubre el curs acadèmic 2021-2022 amb un acte celebrat a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la Universitat, Miquel Nicolau, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.

Durant l’acte, el rector ha destacat el fort augment dels estudiants de formació reglada que ha experimentat l’UdA enguany, sobrepassant per primera vegada la xifra dels 600. En concret, el curs s’ha iniciat amb 629 estudiants, una xifra que supera en un 15% la de l’any passat, en què se’n van comptabilitzar 547. Aquest increment ve donat pels prop de 240 nous estudiants que s’han matriculat enguany en alguns dels 15 programes de formació reglada que ofereix l’UdA. La majoria dels programes han crescut en nombre d’estudiants, i sobretot destaquen les formacions en dret i en educació. El nou màster en Educació s’ha posat en marxa aquest setembre amb una molt bona acollida, assolint una vintena d’inscrits.

Miquel Nicolau ha destacat el paper que està tenint la recerca en la resolució de la crisi de la Covid-19 i en l’avenç per a la preservació de la sostenibilitat del planeta, i ha demanat més inversió en aquest àmbit per tal que la recerca sigui “cada cop més l’eix central de la nostra economia i del nostre benestar”.

La lliçó inaugural ha anat a càrrec de la lingüista catalana Carme Junyent, amb el títol “De la llengua no sexista a la llengua inclusiva: ha servit d’alguna cosa?”. Junyent ha parlat de la necessitat de deixar de de banda els debats sobre la llengua per centrar els esforços en les qüestions de fons de la igualtat.

Reconeixement als 82 titulats del curs passat

L’acte d’aquest divendres també ha servit per fer un reconeixement als 82 estudiants que van finalitzar els seus estudis de DPA, bàtxelor, màster i doctorat durant el curs 2020-2021, que corresponen a la 31a promoció de la Universitat d’Andorra. Els titulats han rebut el títol d’estat de mans de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyada del rector de l’UdA.

Durant l’acte també s’han donat a conèixer la memòria d’activitats així com les principals magnituds assolides per la Universitat durant el curs 2020-2021. Cal destacar que durant el curs passat, entre estudiants de formació reglada i de formació continuada es va arribar a un total de 1.962 estudiants. Al llarg de tota la història de l’UdA, des del 1988, s’han expedit un total de 6.473 títols, dels quals 1.368 són títols d’estat.

Data: 1 d’octubre de 2021