Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El curs Òpera Oberta 2010/11 fa la cloenda al Gran Teatre del Liceu

El curs Òpera Oberta 2010/11 fa la cloenda al Gran Teatre del Liceu

Com a colofó del curs Òpera Oberta 2010/11, prop de seixanta estudiants de la Universitat d’Andorra (UdA) van ser rebuts pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona per assistir a la representació d’El caçador furtiu (Der Freischütz), de Carl Maria von Weber, en una producció de la Staatsoper d’Hamburg amb posada en escena de Peter Konwitschny. Abans de la representació, els alumnes van ser convidats a una visita guiada de l’històric edifici, a més d’una sessió informativa sobre l’argument i l’escenografia de l’òpera en cartell.

L’òpera El caçador furtiu (1821), exponent del romanticisme alemany, es basa en una antiga llegenda popular. Se situa entre modestos caçadors d’un poble de Bohèmia i explica un ritual concurs de tir que té com premi la mà de la filla del guardabosc, Agathe. Max, el seu promès, cau en l’engany de pactar amb el diable per assegurar-se el premi.

El curs Òpera Oberta 2010/11, que han organitzat conjuntament la Universitat d’Andorra i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà, ha tingut 62 estudiants en aquesta vuitena edició. Amb el suport tècnic d’Andorra Telecom, s’han ofert cinc retransmissions: quatre òperes en directe des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i una en fals directe des del Teatro Real de Madrid. Aquest programa universitari d’iniciació a l’òpera es va iniciar a la Universitat d’Andorra el curs 2003-2004. Fins avui, ha tingut en total 364 estudiants matriculats.

Data de publicació: 24 de maig del 2011.