Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El curtmetratge ‘Alba’, al cinema

El curtmetratge ‘Alba’, al cinema

El Ministeri de Cultura ha presentat una mostra de l’obra de l’actor i realitzador andorrà Isak Férriz aquest dijous 10 de gener, a les 8 del vespre, a la sala 5 dels cinemes Illa Carlemany, on ha tingut lloc la projecció (amb entrada gratuïta) de tres curtmetratges en els quals Férriz intervé com a actor o n’és el director, com és el cas d’Alba, film guardonat amb el Premi del públic, patrocinat per la Universitat d’Andorra, al certamen Ull Nu, Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus.

El curtmetratge de ficció Alba, dirigit per l’actor i realitzador andorrà Isak Férriz, va ser guardonat amb el Premi del públic, patrocinat per la Universitat d’Andorra, al certamen Ull Nu, el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, a més d’endur-se la dotació econòmica corresponent al premi a la millor ficció. El palmarès es va anunciar durant la cerimònia de clausura del festival, que va tenir lloc dissabte, 10 de novembre, a Andorra la Vella.

El jurat, format pel crític de cinema barceloní Àlex Gorina, el director de l’institut IDEM de Perpinyà, Pierre Roca, el productor audiovisual andorrà Marc Cases, i l’estudiant Raquel Vidosa, va triar les obres guanyadores en cada una de les categories a concurs:
•    Premi a la millor ficció per a Alba d’Isak Férriz
•    Premi al millor documental per a Taxi d’Axier Urbieta
•    Premi al millor videoart per a Keres d’Hector Prats
•    Premi al millor vídeoclip per a Art Camp 2012 d’Albert Benaiges
•    Premi al millor audiovisual de temàtica esportiva per a La gran carrera de Kote Camacho
•    Premi als menors de 18 anys per a Atzera Begira d’Unai Ricarte

La Universitat d’Andorra (UdA), de la seva banda, va atorgar el Premi del públic a l’obra més votada pels espectadors. La dotació d’aquest últim consistia en una obra d’art original, especialment creada per a l’ocasió per l’artista andorrana Sílvia Guillem. El responsable de Comunicació de l’UdA, Univers Bertrana, va ser l’encarregat de lliurar el guardó a Férriz, que en va destacar el valor simbòlic: “perquè nosaltres fem cinema per al públic”.

El festival Ull Nu vol ser una plataforma a través de la qual poder mostrar i difondre les creacions audiovisuals dels joves menors de 35 anys, professionals, estudiants o aficionats dels Pirineus. En aquesta primera edició, els dies 9 i 10 de novembre del 2012 es van projectar quaranta obres audiovisuals, seleccionades d’entre seixanta candidates. N’hi va haver 7 de la categoria publicitat i videoclip, 8 de temàtica esportiva, 6 de la categoria menors de divuit anys, 7 de documental, 6 de videoart i experimental i 6 més de ficció. La majoria provenien d’Andorra, amb un total de 24, i també se’n van triar 8 de les comarques de Girona, 5 de Guipúscoa i 3 de Navarra. No es va seleccionar cap obra del vessant nord dels Pirineus perquè les que s’havien rebut, provinents del Rosselló, estaven fora de termini. Durant els dos dies de projecció van passar pel Centre de Congressos d’Andorra la Vella 425 persones

Data d’actualització: 10 de gener del 2013.