Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El Gran Teatre del Liceu acull els estudiants del curs Òpera Oberta 2009/10

El Gran Teatre del Liceu acull els estudiants del curs Òpera Oberta 2009/10

En el marc del curs Òpera Oberta 2009/10, una seixantena d’estudiants de la Universitat d’Andorra van ser rebuts ahir al vespre pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona per assistir a la representació de Tristan und Isolde, de Richard Wagner, en una producció de Los Angeles Opera. Abans de la representació, els alumnes van ser convidats a una visita guiada de l’històric edifici, a més d’una sessió informativa sobre l’argument i l’escenografia de l’obra en cartell.

Tristan und Isolde (1865) es basa en una llegenda medieval bretona, que narra els tràgics amors entre l’heroic Tristany i Isolda, filla de la reina d’Irlanda. Wagner hi va utilitzar una música nova, al límit de la tonalitat, que va marcar un punt sense retorn en l’òpera romàntica i va representar el punt de partida de la música del nostre temps.

El curs Òpera Oberta 2009/10, que organitzen conjuntament la Universitat d’Andorra i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà, té 62 estudiants inscrits. Després de Król Roger, de Karol Szymanowski, i del drama Il Trovatore, de Giuseppe Verdi, el programa continuarà els propers mesos amb l’estudi, mitjançant retransmissions en directe, de La fille du régiment, de Gaetano Donizetti, Die Entführung aus dem Serail, de W. Amadeus Mozart, i Der Rosenkavalier, de Richard Strauss. Les sessions compten amb el suport tècnic d’Andorra Telecom.

Data de publicació: 11 de febrer del 2010.