El IX Seminari de docència se centra en el rol del professorat
Una trentena de docents de la Universitat d’Andorra (UdA) van participar divendres 10 de febrer a la novena edició del Seminari de docència universitària, un punt de trobada anual del personal docent que serveix per debatre i compartir experiències sobre diferents aspectes del procés d’aprenentatge amb la voluntat de continuar millorant en la qualitat docent.
La trobada, organitzada pel Grup de recerca interdisciplinari en Educació, es va desenvolupar sota el lema “Què, qui, com: del ritual d’ensenyar al repte d’aprendre. El docent com a guia per entrenar les competències clau per al món del segle XXI” i es va centrar, doncs, en el professorat, amb una dinàmica participativa en què les veus de totes les disciplines fossin importants.
La jornada va servir, així, per reflexionar sobre el rol del docent en el nou model educatiu de l’UdA, que ja està implantat en quatre titulacions i que el curs vinent també s’aplicarà als bàtxelors en Administració d’empreses i Infermeria. Així, a través de tallers pràctics liderats per les expertes en educació i coaching Esther Ramos i María Soledad Salafranca, es van posar sobre la taula les millors pràctiques a l’hora de dissenyar els reptes que han de resoldre els estudiants en cada mòdul, i la importància del paper del professor de treball guiat, que és l’encarregat d’ajudar l’estudiant a integrar els continguts dels diferents seminaris amb què es divideix un mòdul. La llengua vehicular del Seminari va ser el castellà.
Data de publicació: 10 de febrer de 2023