Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu s’iniciarà amb un curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques

El postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu s’iniciarà amb un curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques

La Universitat d’Andorra (UdA), conjuntament amb la Fundació Alzheimer Catalunya i la Universitat de Vic, té  previst iniciar el curs vinent el nou postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu amb un primer mòdul: el curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques. Aquesta formació, impulsada i finançada per la Fundació Crèdit Andorrà amb la col·laboració de l’Associació Andorrana de Malalts d’Alzheimer, s’impartirà a la mateixa Universitat d’Andorra a partir del mes de setembre. Les inscripcions es formalitzen al web uda.ad.

Els trastorns cognitius i les malalties que presenten una síndrome de demència, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, actualment afecten 47,5 milions de persones arreu del món i cada any es registren milions de nous casos. La magnitud d’aquesta problemàtica es considera un dels reptes més importants de la salut pública mundial. Afrontar l’estigmatització de les persones en aquesta situació, el diagnòstic precoç de la malaltia, la informació i suport i acompanyament de la família, són aspectes que s’han de tenir en compte. Aquestes situacions plantegen als professionals dels àmbits social i de la salut, el repte de proporcionar informació, suport i acompanyament a aquestes persones durant tot el procés evolutiu de la malaltia.

El postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu s’adreça a titulats universitaris que treballen o tenen interès a treballar en aquests àmbits i que provenen de les branques de coneixement de les ciències de la salut o de les ciències socials. El programa també va dirigit als professionals sense titulació universitària que tinguin interès en adquirir nous coneixements i habilitats d’aplicació en els continguts del programa i que puguin acreditar una experiència professional en aquest àmbit.

La preinscripció al primer mòdul, el curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques, està oberta fins al 7 de setembre del 2017. L’import de la matrícula és de 460 euros. La Fundació Crèdit Andorrà finança el 50% d’aquesta quantitat, de manera que cada alumne ha de pagar només el 50% restant del cost de la matrícula, és a dir 230 euros.

Més informació

Data de publicació: 21 de juny de 2017