Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Iniciatives Covid   /  El postgrau sobre deteriorament cognitiu finalitza amb nou titulats

El postgrau sobre deteriorament cognitiu finalitza amb nou titulats

Un total de nou persones han finalitzat amb èxit el postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu, que ha conclòs aquest mes de maig de 2021, amb les defenses dels treballs finals. La formació, iniciada el curs 2017-2018, ha estat organitzada per la Universitat d’Andorra (UdA) juntament amb la Fundació Alzheimer Catalunya i la Universitat de Vic, i ha comptat amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà, que ha finançat el 50% del cost de la matrícula de cada estudiant, i la col·laboració de l’Associació Andorrana de Malalts d’Alzheimer.

La formació, d’un total de 30 crèdits europeus, constava de sis mòduls i un treball final, que s’han anat impartint en semestres consecutius i que es podien cursar de manera independent com a cursos d’actualització. Així, a banda de les nou persones titulades, cada mòdul ha comptat amb un mínim de 12 persones inscrites. Els cursos que van tenir més èxit van ser el dedicat a les bases neurològiques i clíniques, i el que tractava l’atenció centrada en la persona amb afectació cognitiva, cadascun d’ells amb 22 estudiants.

El postgrau ha permès formar professionals capaços d’atendre persones amb deteriorament cognitiu posant èmfasi en la millora de l’acompanyament i la qualitat de vida de la persona i de les seves famílies, tant des d’una perspectiva individual –per a la presa de decisions–, com des del vessant comunitari, ètic, legal i d’organització dels recursos. Totes les persones que han obtingut el títol de postgrau són professionals d’infermeria.

La formació, que es va allargar un semestre més del previst a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, ha culminat amb les presentacions dels treballs finals del postgrau, que han abordat temàtiques com les voluntats anticipades, el disseny de protocols d’actuació o el disseny d’activitats multisensorials, entre d’altres.

Els postgraus són els cursos de formació continuada de més càrrega lectiva, dirigits a titulats universitaris i a professionals amb experiència en l’àmbit d’estudi. Dins d’aquesta modalitat, la Universitat d’Andorra oferirà el curs vinent 2021-2022 els postgraus en Dret andorrà, en Mediació i en Iniciació a la recerca.

Data de publicació: 1 de juny de 2021