Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El Recercat reunirà més d’un centenar d’entitats de parla catalana

El Recercat reunirà més d’un centenar d’entitats de parla catalana

Més d’un centenar d’entitats de recerca local i comarcal participaran al Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana que tindrà lloc els dies 14 i 15 de maig en diferents espais d’Escaldes-Engordany, en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2011. El Recercat té l’objectiu de posar la recerca local i comarcal a l’abast de tothom i facilitar la comunicació entre entitats de diferents àmbits territorials, vinculant aquesta activitat a la Capital de la Cultura Catalana per tal que sigui itinerant.

Durant els dos dies, a la Plaça dels Coprínceps s’ubicarà un tendal  amb una mostra de totes les publicacions i materials de difusió dels centres d’estudis participants, una àmplia representació de la cultura feta des del territori. Al mateix recinte de la fira s’instal·larà un espai on es projectaran diferents audiovisuals. Paral·lelament, es podran visitar cinc exposicions a la Sala Prat del Roure, entre les quals figura UdArt Poesia, coordinada per la Universitat d’Andorra, que presenta un recull de l’activitat poètica d’Andorra.

Dissabte, 14 maig, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes, es realitzaran diferents presentacions, taules rodones i es lliuraran els Premis Recercat. A les 11 serà el torn de la xerrada El paper del món agrari dins l’economia, entre Miquel Font, president de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra i Pep Riera, exsecretari general de la Unió de Pagesos. Posteriorment, a partir de les 11.45 hores hi haurà la taula rodona Els recursos energètics i el Pirineu, en la que intervindran Carles Riba, president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i membre del patronat de l’Institut Ramon Muntaner, Arcadi Castilló, exdirector de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA), Eva Perisé, directora del Museu Hidroelèctric de Capdella i Albert Moles, director general de FEDA. Finalment, es lliuraran els Premis Recercat com a reconeixement a la tasca d’una entitat i a una persona, en aquesta ocasió al Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i a mossèn Benigne Marquès, respectivament.

Data de publicació: 9 de maig del 2011.