Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Els estudiants de l’UdA podran fer estades formatives a les escoles catalanes

Els estudiants de l’UdA podran fer estades formatives a les escoles catalanes

 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat, aquest dimarts 18 de febrer del 2020, subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i la Universitat d’Andorra (UdA), per tal que els estudiants del bàtxelor en Ciències de l’educació puguin fer pràctiques als centres educatius catalans. Amb aquesta decisió, que suposa la renovació d’un conveni anterior, els futurs mestres d’infantil i de primària que s’estan formant a l’UdA veuran ampliada l’oferta de centres als quals fer estades formatives més enllà de les fronteres d’Andorra. A més, els estudiants tindran la possibilitat de conèixer el funcionament de centres rurals i escoles innovadores de les comarques catalanes veïnes, així com dels centres educatius de la Seu d’Urgell.

L’objectiu de l’acord de col·laboració, que té vigència fins el curs 2022-2023 amb possibilitat de pròrroga per a tres cursos, és afavorir l’apropament dels universitaris andorrans a la realitat educativa de Catalunya i, al mateix temps, que puguin adquirir la competència més gran possible per a la seva professió. Al marge de les pràctiques als centres formadors, els alumnes també podran realitzar estades formatives als serveis educatius i a les unitats dependents del Departament d’Educació.

Amb l’acord, l’UdA es compromet a designar un professor responsable de pràctiques, a col·laborar amb els tutors de cada centre, a acordar el pla de treball de l’estudiant i a informar-lo de les activitats de formació organitzades per la Universitat que puguin ser del seu interès. De la seva banda, el Departament d’Educació català es compromet a coordinar la tutorització i l’oferta de places de pràctiques, a designar un tutor per a cada alumne, i a facilitar les places de pràctiques a la Universitat d’Andorra.

Més informació

Data de publicació: 18 de febrer del 2020