Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Es crea l’Associació Sant Julià de Lòria Campus Universitari

Es crea l’Associació Sant Julià de Lòria Campus Universitari

El Comú de Sant Julià de Lòria, la Universitat d’Andorra (UdA), la Universitat Europea i la Universitat Carlemany han constituït aquest 3 de febrer l’Associació Sant Julià de Lòria Campus Universitari (ACU). L’entitat neix gràcies a l’aposta de la corporació comunal, amb el suport del Govern d’Andorra, i la implicació de les institucions universitàries per consolidar Sant Julià de Lòria com a parròquia de referència en l’àmbit de l’ensenyament superior.

Sant Julià de Lòria és una població amb forta presència d’institucions acadèmiques: Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Universitat d’Andorra, Universitat Europea, Universitat Carlemany, Andorra Recerca + Innovació, Centre de Formació Professional, Andorra Aviation Academy, etc. I la presència d’aquestes institucions influeix de manera important en l’economia i la cultura de la parròquia.  Amb dades del 2020-2021, la formació universitària i superior va moure-hi un volum de prop de 3.200 estudiants, dels quals un 58% eren estudiants presencials i un 42% estudiants virtuals, segons va informar el Comú.

Durant l’acte de presentació, celebrat a Casa Comuna després que el ple hi aprovés per unanimitat la iniciativa en una sessió extraordinària celebrada el mateix matí, el cònsol major i president de l’ACU, Josep Majoral, recordava unes paraules pronunciades en la inauguració del curs acadèmic 2021-2022 a l’UdA l’octubre de l’any passat, en què va fer referència a tots els projectes vinculats al creixement de la parròquia de la mà de l’educació. Majoral va continuar dient que avui un d’aquests projectes “ja és una realitat. I si em permeten, compto amb tots vostès per possibilitar la resta”. De la seva banda, el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, va destacar que “l’ensenyament superior i la recerca són la millor aposta per aportar solucions als reptes presents i del futur i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. 

Des de l’ACU s’aposta perquè Sant Julià de Lòria esdevingui el paraigua dels conceptes universitat, ciència i tecnologia, que tenen una estreta vinculació entre ells i que han de ser el motor de la població a mitjà i llarg termini per impulsar empreses i talent en àmbits relacionats amb l’ensenyament, la recerca i la transferència de coneixement.

El logotip està enfocat a transmetre els conceptes de cohesió entre les tres potes: universitat, ciència i tecnologia. Utilitza el color plata, en referència al metall noble, en contrast amb el color negre per subratllar el caràcter de l’entitat, científic en l’essència i tecnològic en l’aplicació. 

Data de publicació: 3 de febrer de 2022