Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Estudiants, docents i professionals commemoren els dies de la Infermeria i de les Llevadores

Estudiants, docents i professionals commemoren els dies de la Infermeria i de les Llevadores

La Universitat d’Andorra (UdA) ha acollit aquest dijous l’acte de celebració del Dia Internacional de la Infermeria, que se celebra cada 12 de maig, i el Dia Internacional de les Llevadores, que va tenir lloc el 5 de maig. La jornada, organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra (COIA), l’UdA i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), ha comptat amb la participació d’una seixantena de persones, entre estudiants, docents i professionals de la infermeria en actiu. L’acte ha posat en relleu la necessitat de millorar el reconeixement de la professió, i també ha servit per transmetre als futurs infermers i infermeres que la professió els pot oferir moltes possibilitats, tant a Andorra com a arreu.

El rector de l’UdA, Miquel Nicolau, ha encoratjat els professionals a seguir formant-se més enllà del bàtxelor en Infermeria, perquè ha assegurat que “el futur de la professió passa per tenir infermeres i infermers al més alt nivell acadèmic”. En aquest sentit, ha recordat que l’UdA està estudiant la creació d’un màster en aquest àmbit, per tal que més tard puguin accedir al programa de Doctorat. Es tracta d’una de les vies per millorar el reconeixement de la professió, juntament amb la futura llei d’infermeria. Precisament, la jornada d’aquest dijous ha comptat amb la presència del nou ministre de Salut, Albert Font, que ha dedicat unes paraules de suport als estudiants, docents i professionals de la infermeria presents a l’acte.

El programa d’actes ha inclòs una xerrada motivacional titulada “El món necessita persones com tu”, a càrrec del formador i provocador digital Lluís Serra, així com dos tallers: un sobre educació, salut i benestar sexual, a càrrec de la llevadora Gina Cortesao, Marc Santamaria (Dàlia) i Marta Aguilar (Bijoux Indiscrets i We are mammas), i un sobre la fidelització i el respecte cap a la professió, impartit per la professora de l’Escola d’Infermeria Assumpta Ortiz.

Data de publicació: 12 de maig de 2022