Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Exàmens finals dels estudiants virtuals a la Universitat d’Andorra

Exàmens finals dels estudiants virtuals a la Universitat d’Andorra

El dimecres dia 15 i els dissabtes 18 i 25 de gener, 393 estudiants de les titulacions ofertes conjuntament per la Universitat d’Andorra (UdA) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) van fer, a Sant Julià de Lòria, les proves d’avaluació final del primer semestre del curs 2013-14.

També es van examinar els estudiants del curs d’accés a la Universitat per a més grans de 25 anys i els candidats lliures a aquesta prova, de l’UdA, així com els estudiants de les assignatures de continguts específics d’Andorra que poden seguir aquest programa per lliure (UdA) o dins del marc de les formacions reglades ofertes en el marc de la col·laboració de les dues universitats (UdA i UOC). En aquests programes s’examinaren un total de 84 estudiants.

El desplegament logístic a càrrec d’ambdues universitats va implicar l’avaluació d’un total de 477 estudiants i la preparació de 706 proves.

Proves virtuals

El primer semestre del 2011 es va fer una prova pilot de proves amb ordinador, i atès l’èxit, des d’aleshores s’ha establert aquest procediment per a la major part de les proves. Hi ha matèries excloses de les proves d’avaluació virtual per dificultats tècniques concretes que en fan la resolució en aquest format més complexa. Les proves virtuals estan en sintonia amb la metodologia d’estudi i responen a la voluntat d’avançar cap a la sostenibilitat i reduir l’impacte mediambiental que representa fer-les amb paper, alhora que suposen l’aprofitament de les tecnologies de la informació i la comunicació amb finalitats pedagògiques.

Totes les aules on es fan les proves amb ordinador disposen del suport dels examinadors, a més d’un seguiment monitorat que permet identificar els llocs que es consulten a cada ordinador i efectuar una supervisió eficaç. En finalitzar el temps de cada prova, l’estudiant la penja a l’espai del campus virtual destinat a aquesta funció, des d’on el professor responsable la pot consultar immediatament després.

Perfil dels estudiants

El perfil d’estudiant virtual és diferent del de la majoria d’universitaris presencials. Més del 60% d’estudiants virtuals són més grans de 30 anys. Les proves es convoquen un dia feiner (dimecres 15, en aquesta convocatòria) i dos dissabtes (18 i 25 de gener) per facilitar que els estudiants puguin compaginar les seves responsabilitats (familiars i laborals, principalment) amb els exàmens. La majoria opten, però, per fer-les en dissabte.

Data d’actualització: 25 de gener del 2014.