Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Experts mundials en intel·ligència artificial es reuneixen a la Universitat d’Andorra

Experts mundials en intel·ligència artificial es reuneixen a la Universitat d’Andorra

MDAI 2016

Del 19 al 21 de setembre, la Universitat d’Andorra (UdA) va organitzar la 13a Conferència Internacional sobre Modelització de Decisions per a la Intel·ligència Artificial (MDAI 2016, acrònim en anglès), un congrés acadèmic en què es presentaren els darrers treballs de recerca científica en l’àmbit de la integració de la informació i la seva aplicació a la intel·ligència artificial. A banda dels participants andorrans –quinze estudiants i deu professionals–, la trobada reuní a un total de quaranta-cinc experts de tretze països diferents d’Europa, Àsia i el nord d’Àfrica, majoritàriament de Catalunya, el Japó i la Xina.

La recerca en l’àmbit de la modelització de decisions per a la intel·ligència artificial desenvolupa mètodes per automatitzar els processos de presa de decisions, amb la finalitat que es puguin incorporar en sistemes reals. Hi intervenen aspectes relacionats amb la fusió d’informació i els operadors d’agregació.

La 13a Conferència Internacional sobre Modelització de Decisions per a la Intel·ligència Artificial s’emmarcava en l’Open Innovation Week, una setmana en què se celebrava un altre esdeveniment relacionat amb ACTINN, el clúster andorrà d’innovació i noves tecnologies. D’aquesta manera, sota el paraigua de l’Open Innovation Week, es van dur a terme l’MDAI 2016, del 19 al 21 de setembre a Sant Julià de Lòria, i les Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies d’Andorra (INNTEC), del 22 al 24 de setembre a Escaldes-Engordany.

La Universitat d’Andorra va acollir l’any 2007 el 10è Congrés de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA), amb l’assistència d’una vuitantena de participants d’arreu dels països catalans.

Programa

Data d’actualització: 26 de setembre de 2016