Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Exposició “La vall del Madriu, patrimoni de tots”

Exposició “La vall del Madriu, patrimoni de tots”

La Universitat d’Andorra (UdA) acull, del 2 al 27 d’octubre, l’exposició itinerant “La vall del Madriu-Perafita-Claror, Patrimoni de la Humanitat, patrimoni de tots”, una mostra que recorre els centres educatius i amb què el Govern d’Andorra, en cooperació amb la Comissió de Gestió de la vall, vol fer arribar als estudiants la importància d’aquest paisatge cultural.

La vall del Madriu-Perafita-Claror va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 2004 atenent al seu valor paisatgístic. La preservació d’una vall major en la seva totalitat és un fet insòlit, i l’únic cas que s’ha donat als Pirineus. Està situada al sud-est d’Andorra i ocupa una superfície de 4.247 ha. Aquest territori coincideix amb la conca hidrogràfica del riu Madriu, representa prop d’un 10 % de la superfície d’Andorra, i es reparteix entre terrenys de les parròquies d’Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

A l’entorn d’aquest espai s’ha definit una zona perifèrica de protecció que té una superfície de 4.092 ha. La suma de les superfícies de la zona central més la zona perifèrica representa gairebé una cinquena part del territori andorrà. La propietat de la terra de la vall del Madriu-Perafita-Claror és comunal aproximadament en un 99 % de la seva superfície. La resta, al voltant d’un 1 %, pertany a gairebé una trentena de propietaris particulars, i cobreix poc més de 42 ha de terreny de fons de vall, situat a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Data de publicació: 4 d’octubre de 2023