Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Exposició “Portugal e a Grande Guerra”

Exposició “Portugal e a Grande Guerra”

La Càtedra Camões de la Universitat d’Andorra acull al Museu del Tabac – Antiga Fàbrica Reig, a Sant Julià de Lòria, l’exposició “Portugal e a Grande Guerra” (“Portugal i la Gran Guerra”), fruit d’una col·laboració que compta amb el patrocini de l’Institut Camões i la Fundació Julià Reig i el suport de l’Ambaixada de Portugal.

Coordinada per l’historiador Miguel Bandeira, l’exposició qüestiona i explora els orígens, l’impacte i les memòries de la Primera Guerra Mundial (1914-1918),  analitzant diversos aspectes de la participació portuguesa en aquell conflicte global. A través d’una minuciosa documentació fotogràfica, s’hi tracten els motius polítics, els moviments socials, el paper de les dones, el món de les trinxeres, els fronts africà i europeu i els impactes duradors del conflicte en la memòria col·lectiva.

“Portugal e a Grande Guerra” s’ha fet coincidir amb l’exposició “Art a Portugal: 1850-1960”, fins al 25 de maig al mateix museu, ja que permet contextualitzar bona part de les obres d’art contemporani que s’hi presenten.

El 9 de març ha tingut lloc l’acte inaugural, que ha consistit en una projecció/conferència a càrrec de la periodista Sofia Leite, coautora del documental “Portugueses nas Trincheiras” produït per RTP (Rádio e Televisão de Portugal).

Data de publicació: 9 de març de 2018