Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  ‘Foamy’ guanya el Premi del públic Universitat d’Andorra al Festival Ull Nu 2013

‘Foamy’ guanya el Premi del públic Universitat d’Andorra al Festival Ull Nu 2013

El curtmetratge d’animació Foamy, dirigit pel català Eduard Puertas, va ser guardonat amb el Premi del públic Universitat d’Andorra al segon certamen Ull Nu, el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, a més d’endur-se la dotació econòmica corresponent al Premi Andorra Turisme a la millor Animació. El palmarès es va anunciar durant la cerimònia de clausura del festival, que va tenir lloc el 9 de novembre a Andorra la Vella.

El jurat va triar les obres guanyadores en cada una de les categories a concurs:

  • Premi Comissió Nacional Andorrana per la Unesco a la millor Ficció per a Elkartea de Kote Camacho (País Basc)
  • Premi Consell General d’Andorra al millor Documental per a La alfombra roja de Manuel Fernández i Iosu López (Navarra)
  • Premi Fundació Valentí Claverol al millor Videoart o Experimental per a Tempus fugit de Natacha Verissimo, Joshua Ruiz i Núria M. Ruiz (Andorra)
  • Premi Segarra i Terés a la millor Publicitat per a 468 Km2 de Jessone Morillon (Andorra)
  • Premi Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra al millor Videoclip per a Pirotecnia de Veronica Eguaras (Navarra)
  • Premi Francesc Viladomat al millor Audiovisual de temàtica esportiva per a Capsus & crapules de Gilhem Machenaud (Migdia-Pirineus)
  • Premi Andorra Turisme a la millor Animació per a Foamy d’Eduard Puertas (Catalunya)
  • Premi Carnet Jove Andorra al millor audiovisual de Menors de 18 anys per a Discrimination d’Océane Colon (Migdia-Pirineus)

La Universitat d’Andorra (UdA), de la seva banda, va atorgar el Premi del públic Universitat d’Andorra a l’obra més votada pels espectadors: l’animació Foamy, realitzada per Eduard Puertas amb la tècnica de l’stop-motion. El responsable de Comunicació de l’UdA, Univers Bertrana, va ser l’encarregat de lliurar el guardó, que va recollir simbòlicament la jove escultora andorrana Ester Pedescoll, creadora del trofeu.

A més, Andorra Sostenible va atorgar el Premi a la sostenibilitat al documental Pagoa, memorias de El Irati de la navarresa Edurne Mañú.

El Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, Ull Nu, és un certamen adreçat a creadors tant professionals com no professionals de menys de 35 anys nascuts o que resideixin a qualsevol de les demarcacions dels Pirineus. En aquesta segona edició, els dies 8 i 9 de novembre del 2013 es van projectar 56 obres audiovisuals, seleccionades d’entre 99 propostes candidates. Durant els dos dies de projecció van passar pel Centre de Congressos d’Andorra la Vella unes 700 persones.

Data de publicació: 11 de novembre del 2013.