Formacions sobre inclusivitat al Cicle de Perfeccionament Professional
La Universitat d’Andorra, en col·laboració amb la Fundació Crèdit Andorrà, reprèn el Cicle de Perfeccionament Professional (CPP) amb l’obertura de les preinscripcions per a deu noves formacions de curta durada que s’impartiran entre els mesos de febrer i maig. Entre elles, destaquen els cinc seminaris que tenen com a objectiu fomentar la inclusivitat i l’atenció a la diversitat en l’ensenyament. En concret, la primera formació servirà per aprendre a fer documents accessibles digitalment, les tres següents donaran eines per abordar les dificultats d’aprenentatge que presenten els estudiants amb dislèxia, amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), i el cinquè seminari també estarà dedicat a l’autisme, però en aquest cas amb l’objectiu de comprendre les alteracions de conducta d’aquest trastorn.
L’organització d’aquests cinc cursos es fa en el marc del Pla per a la inclusivitat de la Universitat d’Andorra, que vetlla per garantir el dret a la igualtat d’oportunitats i l’atenció a la diversitat, en línia amb la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), que estableix que els Estats han d’assegurar un “sistema d’educació inclusiu a tots els nivells per a les persones amb discapacitat”.
Disfàgia, salut emocional i blockchain
D’altra banda, en l’àmbit de la salut també s’han programat dos cursos teòric-pràctics sobre disfàgia orofaríngia (un de bàsic i un de nivell avançat), i un seminari per conèixer la veu com a eina de treball i aprendre a utilitzar-la correctament.
Les propostes del nou Cicle de Perfeccionament Professional es completen amb una formació de l’àmbit de la psicologia titulada “Del geni a l’enginy: les cinc claus per generar creativitat, sentit de l’humor i emocions positives”, que té com a principal objectiu millorar la salut física, mental i emocional en un entorn professional. Finalment, el cicle oferirà una formació de caire tecnològic per conèixer el concepte blockchain i el funcionament de les criptomonedes, centrant-se en el cas concret del Bitcoin.
Les formacions del CPP s’adrecen a estudiants i docents de l’UdA i a totes les persones que vulguin ampliar coneixements sobre les matèries que es tractaran. Aquest cicle compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà que, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament i al progrés social, té subscrit un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra des de l’any 2004 a través del qual finança un 20% de la matrícula.
Llistat de seminaris
- Del geni a l’enginy: les 5 claus per generar creativitat, sentit de l’humor i emocions positives. De les protestes a les propostes
- Aprendre a fer accessibles digitalment documents de text i presentacions
- Curs teòric-pràctic en Disfàgia orofaríngia. De la teoria al cas clínic
- Els estudiants amb TEA a les aules universitàries
- La tecnologia ‘blockchain’ i el seu funcionament en el Bitcoin
- Els estudiants amb TDAH a les aules universitàries
- La dislèxia. Com podem intervenir com a docents a l’aula universitària?
- La veu, una eina de treball
- Alteracions de conducta en alumnat amb autisme (5 i 6 de maig, 8 hores)
- Curs teòric-pràctic en Disfàgia orofaríngia de nivell avançat. Estratègies terapèutiques (12 i 13 de maig, 8 hores)
Data de publicació: 23 de gener de 2023
Darrera modificació: 30 de gener de 2023