Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Inaugurat a la Universitat d’Andorra el curs acadèmic del 30è aniversari

Inaugurat a la Universitat d’Andorra el curs acadèmic del 30è aniversari

L’auditori Claror de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest matí l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019, presidit pel cap de Govern, Antoni Martí, que s’ha emmarcat en la celebració dels 30 anys d’ensenyament superior a Andorra. La lliçó inaugural, titulada «Comunicació i llengua», ha estat impartida pel periodista Joaquim Maria Puyal, doctor en Lingüística.

Durant la cerimònia s’ha destacat que des del setembre del 1988 s’han tramitat més de 15.200 matrícules a l’ensenyament superior públic andorrà, en prop de 600 formacions diferents. S’han expedit 4.877 diplomes, incloent formacions reglades i formació continuada, dels quals 1.100 són títols d’estat.

L’acte també ha servit per presentar la memòria del passat curs 2017-2018 a la Universitat d’Andorra (UdA). Amb la incorporació de nous estudis de formació continuada durant el període, el nombre absolut de persones matriculades del curs (dades del primer semestre) va anar augmentant fins totalitzar-ne 1.741. Al juny, 86 estudiants van obtenir les seves respectives titulacions d’estat, 45 dels quals han rebut avui el diploma de mans del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, acompanyat del rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

Pel que fa al curs 2018-2019 que comença, el volum global d’estudiants en l’ensenyament reglat impartit a la Universitat d’Andorra -ja sigui en modalitat presencial o virtual- continua experimentant un notable increment, amb un creixement de matrícules del 8,2 % en relació al curs anterior. En especial, els estudiants de nou ingrés que s’han incorporat al primer any
dels estudis reglats són un 26,4 % més que l’any passat. La carrera amb més demanda ha estat enguany el bàtxelor en Administració d’empreses (37 estudiants nous), seguit dels bàtxelors en Infermeria (31) i en Informàtica (30).

D’entre les novetats presentades avui, finalment, destaca l’inici del nou màster en Dret que dona accés a la professió d’advocat, com també la posada en marxa del primer pla d’estudis amb la nova metodologia docent de la Universitat d’Andorra: el bàtxelor en Ciències de l’educació (dual i multilingüe). “A més de la nova metodologia basada en competències i que elimina el concepte clàssic d’assignatura, en aquest pla d’estudis la cultura democràtica, el diàleg intercultural i la sostenibilitat estan al centre”, ha dit el rector. “I tots els altres plans d’estudis s’aniran adaptant durant aquest curs i els propers a la nova metodologia i amb la inclusió d’aquests valors”. El futur immediat, ha afegit, “ha quedat definit al nou model estratègic 2018-2022 aprovat abans de l’estiu pel Consell Universitari. Un model estratègic per als propers quatre anys que posa al centre de l’activitat acadèmica, entre d’altres, els valors del rigor, l’honestedat, la diversitat i la democràcia.”

Podeu visualitzar l’acte sencer al nostre canal de Youtube.

Lliçó inaugural a càrrec de Joaquim Maria Puyal.

Darrera actualització: 19 d’octubre de 2018