Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Inaugurat el 25è curs d’ensenyament superior a Andorra

Inaugurat el 25è curs d’ensenyament superior a Andorra

L’auditori Claror de Sant Julià de Lòria ha acollit el 4 d’octubre l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2013-2014, presidit pel cap de Govern, Antoni Martí, que ha donat el tret de sortida a la celebració dels 25 anys d’ensenyament superior a Andorra. La conferència inaugural, titulada Pentaicosàedres? (una reflexió lingüística sobre el 25)”, ha estat impartida per l’escriptor Màrius Serra.

Durant la cerimònia commemorativa s’ha destacat que, des del setembre del 1988, més de 9.000 persones s’han matriculat a l’ensenyament superior públic andorrà i han pogut seguir alguna de les més de 100 formacions diferents que s’hi han ofert. S’han expedit 3.507 diplomes, incloent formacions reglades i formació continuada. 786 són títols d’estat.

L’acte també ha servit per presentar la memòria del passat curs 2012-2013 a la Universitat d’Andorra, durant el qual el nombre total de matrícules va continuar augmentant fins totalitzar 1.112 estudiants. 60 estudiants van obtenir les seves respectives titulacions d’estat, 37 dels quals han rebut avui el seu diploma de mans de la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, acompanyada del rector d el’UdA, Daniel Bastida.

Pel que fa al nou curs 2013-2014, el gruix d’estudiants en l’ensenyament reglat presencial de la Universitat d’Andorra ha consolidat el seu creixement, amb el manteniment de les xifres dels últims dos anys. Aquest mes de setembre, ja s’hi han incorporat 119 estudiants de nou ingrés en carreres reglades presencials.

La Universitat dels infants

El cap de Govern ha aprofitat l’avinentesa per anunciar un nou projecte de responsabilitat social, La Universitat dels infants, que organitzaran conjuntament el Ministeri d’Educació i Joventut i la Universitat d’Andorra.La Universitat dels infants permetrà l’intercanvi intergeneracional entre els nens de les escoles del país i els estudiants universitaris, fomentant la divulgació lúdica del coneixement.

Fotografies de l’acte

Vídeo de la conferència inaugural

Data de publicació: 4 d’octubre del 2013.
Data d’actualització: 9 d’octubre del 2013.