Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Inaugurat el curs acadèmic 2015-2016 a Andorra

Inaugurat el curs acadèmic 2015-2016 a Andorra

inaug_2015

L’auditori Claror de Sant Julià de Lòria va acollir el passat 20 d’octubre l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2015-2016, presidit pel cap de Govern, Antoni Martí. La conferència inaugural, titulada “L’Union Européenne et l’Andorre: pourquoi s’associer?” fou impartida per Yves Doutriaux, conseller d’Estat i professor associat a la Universitat de París 1.

L’acte també va servir per presentar la memòria del passat curs 2014-2015 a la Universitat d’Andorra, durant el qual el nombre total de matrícules va continuar augmentant fins totalitzar 1.468, incloent-hi les formacions d’extensió universitària. Una cinquantena d’estudiants van obtenir les seves respectives titulacions d’estat, 27 dels quals va rebre el seu diploma durant l’acte inaugural de mans del ministre d’Educació i Ensenyament superior, Eric Jover, acompanyat del rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

Pel que fa al nou curs 2015-2016, el volum global d’estudiants en l’ensenyament reglat impartit per la Universitat d’Andorra torna a experimentar des del setembre un notable increment, amb un 10,7% més de matriculats. Els estudiants de nou ingrés que s’han incorporat a les carreres reglades són un 12,1% més que l’any passat.

D’entre les noves formacions iniciades aquesta tardor a la Universitat d’Andorra, destaca un postgrau en gestió cultural que forma part del programa MIRO, un programa transfronterer dissenyat per la Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD) i en el qual també participen la Universitat de les Illes Balears, la Universitat de París VI i l’Institut de Ciències Polítiques de Tolosa. La formació conjunta, anomenada genèricament Màster MIRO en turisme cultural, ha estat concebuda per respondre al desenvolupament del turisme cultural als territoris que hi participen, i per aquest motiu ofereix una triple titulació: postgrau andorrà, màster francès i màster espanyol. El programa ha estat seleccionat per l’Agència Nacional francesa de la Recerca (ANR) com a Iniciativa d’Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI).

Fotografies de l’acte

Vídeo i text de la conferència inaugural

Data de publicació: 20 d’octubre de 2015
Actualització: 22 d’octubre de 2015