Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  La professió infermera, clau en l’acompanyament de la gent gran

La professió infermera, clau en l’acompanyament de la gent gran

La Universitat d’Andorra (UdA) ha commemorat aquest divendres 12 de maig el Dia internacional de la infermeria, amb un programa d’actes organitzat conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra (COIA) que enguany s’han centrat a donar a conèixer el rol de lideratge d’aquesta professió en l’acompanyament de la gent gran. Les activitats han comptat amb una nombrosa assistència d’estudiants del bàtxelor en Infermeria, així com de docents i de professionals en exercici.

La jornada ha servit per posar de manifest que el procés d’envelliment de la població és imparable. El 2010, la població major de 65 anys a Andorra era del 10,6%, i al 2021 ja ascendia al 14,7%. Per aquest motiu, el col·lectiu infermer ha volgut posar en valor el seu paper per ajudar a les persones a “envellir amb qualitat”.

Al llarg del matí, s’ha donat a conèixer el Servei d’Envelliment i Salut, creat l’any 2021 pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i que compta amb un equip interdisciplinari, i el programa formatiu de la Universitat d’Andorra dirigit a persones grans, l’Aula Magna. Cinc estudiants sèniors del programa han debatut sobre el que representa arribar a l’edat de jubilació, sobre les activitats que s’ofereixen a Andorra per a aquest col·lectiu i sobre les necessitats relacionades amb la salut que els futurs infermers i infermeres han de tenir en compte.

A més, el COIA ha fet coincidir la jornada amb l’estrena del documental “Fer-se gran a Andorra. El rol de les infermeres en l’àmbit gerontològic i geriàtric”, que té per objectiu fer més visible el lideratge de la infermeria en aquest àmbit, i en el qual es dona veu tant als serveis hospitalaris com als centres residencials i geriàtrics, així com també a la Creu Roja Andorrana i a la Universitat d’Andorra, que forma els futurs infermers i infermeres i ofereix formació continuada per tal que es puguin especialitzar en àmbits com el de la gent gran.

Data de publicació: 12 de maig de 2023