Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  La Universitat d’Andorra aporta el vessant formatiu del Saló del Videojoc

La Universitat d’Andorra aporta el vessant formatiu del Saló del Videojoc

 

Amb motiu de la celebració de l’onzè Saló del Videojoc, la Universitat d’Andorra (UdA) organitza els propers 20 i 21 de febrer un taller de disseny de videojocs per donar a conèixer als joves aquesta indústria i perquè aprenguin a crear un document de disseny de joc a partir d’una idea original. Es tracta del tercer any consecutiu que l’UdA col·labora amb el certamen, organitzat per Andorra Telecom, aportant el vessant més pedagògic i formatiu. Enguany, el Saló del Videojoc tindrà lloc del 28 de febrer a l’1 de març al Prat del Roure amb una clara aposta pel públic més familiar i la realitat virtual.

La formació en videojocs, que tindrà lloc a les instal·lacions de la Universitat, s’adreça als estudiants del bàtxelor en Informàtica de l’UdA i als de Microinformàtica i xarxes del Centre de Formació Professional d’Aixovall. Enguany el seminari té un enfocament menys teòric i, de fet, al taller pràctic s’hi dedicaran 6 de les 10 hores totals.

Durant la part teòrica, es donarà a conèixer què és un videojoc, la seva història, gèneres i components, què és la ludificació, experiències de jocs educatius, els perfils professionals que intervenen en la seva creació i els programes més utilitzats per desenvolupar-los.

A la part pràctica, que consistirà en un taller de disseny de videojocs en grup, els estudiants aprendran a trobar idees de jocs lúdics i de serious games, i a crear un document de disseny de joc (Game Design Document). Per equips, completaran els documents de disseny i els exposaran davant la classe, per tal que els organitzadors puguin premiar el millor treball.

La formació serà impartida pel dissenyador i desenvolupador de videojocs, Xevi del Egido, i el coordinador del màster de creació de videjocs de la Universitat Autònoma de Barcelona, Enric Martí.

Durant la presentació del Saló del Videojoc, que ha tingut lloc aquest dimarts 18 de febrer a la seu d’Andorra Telecom, el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, ha destacat “la importància de formar-se en el camp dels videojocs, sobretot en el cas dels estudiants d’informàtica”, i ha aprofitat per avançar que el curs vinent, el bàtxelor en Informàtica “estrenarà un nou pla d’estudis seguint el nou model educatiu basat en competències”.

A més, també ha anunciat que la Universitat d’Andorra ha creat un cinquè grup de recerca en l’àmbit de la tecnologia, liderat per un doctor en aquesta matèria, que reforça encara més l’UdA com a centre de recerca. Aquest grup, que és l’herència de l’Equip d’Innovació en tecnologia educativa aplicada a la docència (Editad), investigarà sobre temes relacionats amb la ciberseguretat, el blockchain i la intel·ligència artificial, entre d’altres.

Data de publicació: 18 de febrer del 2020